Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Francuzi okrenuli

Engleska osramotila Crnu Goru i izborila Euro, Češka se plasirala preko Kosova

Engleska, Turska, Francuska i Češka plasirali su se na Euro 2020 nakon odigranih susreta kvalifikacija u četvrtak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleska je u skupini A na Wembleyu "demolirala" Crnu Goru s 7-0 i ostvarila vizu za EURO, već nakon prvog dijela bilo je 5-0 za "Gordi Albion", uz hat-trick Harrya Kanea.

Češka je izborila Euro domaćom pobjedom nad Kosovom od 2-1. U Plzenju su Kosovari poveli golom Nuhiua, a Češka je izjednačila u 72. minuti pogotkom Krala. Junak dvoboja Kral zabio je drugi gol u 79. minuti za preokret i veliko slavlje Čeha.

U skupini vodi Engleska s 18 bodova, Češka ima 15 bodova, a Kosovo 11.

Turski nogometaši plasirali su se na Euro 2020 nakon što su u dvoboju skupine H u Istanbulu odigrali 0-0 sa Islandom, a taj rezultat je odveo na EURO i svjetske prvake Francuze. Islanđanima je za prolaz trebala pobjeda u Istanbulu, a do nje ipak nisu došli,iako su u samoj završnici dvoboja propustili nekoliko prilika. Najveća šansa zbila se u 83. minuti kada je udarac glavom Magnussona na gol-crti zaustavio turski branič Demiral.

gol expired Hrvatska ide na EURO 2020! Vatreni u sjajnom preokretu pobijedili Slovake! divider

Francuzi su sat vremena prije dvoboja u Parizu s Moldavijom znali da su već prošli, pa su opušteno ušli u dvoboj i u 9. minuti Rata je doveo Moldavce u vodstvo. U 35. minuti izjednačio je Varane, no svjetski prvaci su drugi i pobjednički gol zabili tek u 77. minuti, a strijelac je bio Giroud iz penala.

Francuska vodi s 22 boda, Turska ima 20 bodova, a Island je treći s 16 bodova.

U skupini B Portugal je zadržao bod prednosti ispred Srbije i osigurat će plasman ukoliko u nedjelju svladaju u gostima Luksemburg ili Srbija ne pobijedi Ukrajinu, koja je već osigurala nastup na EURU. Portugal je u Faru svladao Litvu s 6-0, a tri gola je zabio Cristiano Ronaldo. Srbija je u Beogradu bila bolja od Luksemburga s 3-2.

Vodi Ukrajina s 19 bodova, Portugal ima 14, a Srbija 13 bodova.

Plasman na Euro 2020 su osim Turske, Engleske, Češke i Francuske ostvarili ranije i Belgija, Italija, Poljska, Rusija, Španjolska i Ukrajina.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider