FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"tko je je.... to?"

McGregor uništio Mayweathera, menadžera i UFC: "Tko mi je oduzeo pojas?"

Conor McGregor pojavio se u javnosti i odgovarao na pitanja nakon što je dobio boksačku dozvolu, nakon što mu je oduzet UFC pojas i nakon što se našao na meti "šamaranja" Floyda Mayweathera i njegovog menadžera...

Dugo, možda i predugo smo čekali da se u javnosti oglasi Conor McGregor, prvak UFC-a u lakoj kategoriji kojem je ista organizacija oduzela pojas u perolakoj kategoriji. Irac je gostovao u jednom šou u Irskoj u kojem je progovorio o potencijalnoj borbi s Mayweatherom, komentarima njegovog menadžera i boksača Pauliea Malignaggia te tvrdnjama UFC-a da je dobrovoljno predao pojas osvojen krajem 2015. godine kada je nokautirao Josea Alda u svega 13 sekundi!

McGregorovi odgovori bili su, kao i uvijek, jedinstveni i izazvali su gromoglasne ovacije okupljenih obožavatelja.

Prva stvar koja je zanimala voditelja je činjenica da je dobio boksačku dozvolu za državu Kaliforniju, odnosno da li to znači da se bliži borba s neporaženim ali umirovljenim boksačem Floydom Mayweatherom.

"Ono što se zapravo dogodilo je to da je Floyd Meayweather mene prozvao iz nekog razloga. Mene iskreno briga za Floyda. J... mi se za njega! Ne bojim se nikoga pod bilo kojim pravilima. To što me prozvao otvorilo mi je oči i pomislio sam sam sebi: "možda zaista ima nešto u boksu za mene". Vidjet ćemo što će se dalje dogoditi. Kada su Floydovog menadžera pitali za borbu sada kada sam ja dobio dozvolu, on je odgovorio da je Floyd na Bahamima i da ga nije briga za meč. E pa j... se i meni za taj meč. Tko ga j... Osim borbe Mayweathera i Pacquiaa ja držim sve druge rekorde po gledanosti. Tako da mi ne treba Floyd! Dogovoram neke stvari s UFC-om i imam neke opcije u boksu tako da ćemo vidjeti", rekao je McGregor kojem je UFC uzeo jedan pojas, onaj u perolakoj kategoriji.

"Nitko meni nije oduzeo pojas. Ja ga i dalje imam u svojoj kući! Ja sam i dalje dvostruki svjetski prvak. Svi pišu da su mi oduzeli pojas, ali je on i dalje u mojem vlasništvu", odgovorio je McGregor na tvrdnje UFC-a koji je objavio kako je Conor dobrovoljno odustao od spomenutog pojasa.

Na pitanje voditelja je li to istina McGregor se nasmijao i samouvjereno vrtio glavom:

"Eddie (Alvarez) je još uvijek u nesvjesti. Kako to mislite da li sam se odrekao jednog pojasa, a borio sam se prije tjedan dana. Aldo je nokautiran, Alvarez je nokautiran, što se mene tiče i dalje gledate dvostrukog prvaka svijeta. Volim UFC, surađujem s njima, ali koga vi zavaravate? Pojasi su moji. Morat ćete mi fizički oduzeti pojaseve".

Predsjednik UFC-a Dana White također je prokomentirao McGregorovo vađenje boksačke dozvole i nije propustio podsjetiti na nekoliko prepreka prije eventualnog dogovaranja borbe s Floydom Mayweatherom.

Nemam pojma što Conor izvodi. Conor je Conor. On radi po svome, ali je još uvijek pod ugovorom sa mnom. Tko će vam više znati s tim likom. Ja ga puštam da bude svoj. Još jedna stvar, zabavno je razgovarati o ovoj borbi i svemu što bi se moglo dogoditi, no koja bi to komisija dozvolila ovaj meč? Razmislite o tome”, izjavio je White.

Menadžer Floyda Mayweathera izjavio je da bi njegov klijent razbio Conora da se ikada nađu u ringu.

"Tko j... Floydovog menadžera! Recite mu da mi to dođe reći u lice. Dobio sam boksačku dozvolu, a on je pobjegao na Bahame. Floyd je sjajan boksač i ulazak u boks bi bilo nešto sasvim novo za mene. No kada bih izbacio sve borilačke sportove iz svojih treninga i posvetio se samo boksu, ne postoji granica toga što ne bih mogao ostvariti. Nokautirao bih ga! Sve je na mojoj strani, veličina, dužina ruku, mladost... Bježi od mene i to se vidi. Imam mnogo mogućnosti, čak pregovaram s nekim prijašnjim Floydovim protivnicima. Vidjet ćemo što će se dogoditi", rekao je McGregor.

Paulie Malignaggi, 36-godišnji američki boksač, izjavio je da bi izbio bradu iz Conora McGregora. Irčev odgovor bio je identičan onome s press konferencije uoči spektakla u New Yorku kada je spustio Jeremyju Stephensu.

"Tko je je.... taj tip? Je.... ne znam tko je to! Ali išamarat ću ga ako se ikad sretnemo", bio je McGregorov odgovor nakon čega je okupljena masa ljudi podivljala.

Nakon toga je progovorio i o činjenici da će uskoro postati otac, ali je istovremeno naglasio da neće uzeti pauzu od borbi.

"Provodim vrijeme s obitelji, čekamo prinovu, treniram i čekam da vidim što će se dogoditi", zaključio je Irac.

Puno se toga pisalo o tome što sada slijedi za Conora McGregora. S obzirom da su mu oduzeli pojas u perolakoj kategoriji mnogi priželjkuju novi okršaj sa Joseom Aldom, no mnogi žele vidjeti McGregora u oktagonu s Rusom Khabibom Nurmagomedovim. Kako je dobio boksačku dozvolu postoji i mogućnost da se okrene boksu, sportu kojim se bacio od 12. do 18. godine svog života.

U svakom slučaju slijedi zanimljiva 2017. godina za vladara MMA-a Conora McGregora!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider