FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
čeka se reakcija

UFC oduzeo pojas prvaka Conoru McGregoru!

Conor McGregor više nije dvostruki prvak u UFC-u.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kratko je trajalo povijesno držanje dva pojasa UFC prvaka. Conor McGregor sada je prvak odnosno ima pojas samo u lakoj kategoriji kojeg je osvojio nedavno pobijedivši Eddieja Alvareza na povijesnom UFC 205 spektaklu u New Yorku.

Onaj prvi, pojas pero lako kategorije mu je oduzet i predan Joseu Aldu kojem je McGregor oteo naslov pobjedom prije godinu dana. Od tada Aldo čeka revanš, ali ga nije dočekao zbog McGregorovih borbi protiv Natea Diaza u velteru i Alvareza za naslov u lakoj.

UFC se odlučio na ovaj čin jer je propala borba Daniela Cormiera i Anthonyja Johnsona zbog ozljede prvaka u poluteško kategoriji. Tako će na UFC 206 eventu glavna borba biti ona između Anthonyja Pettisa i Maxa Hollowayja za poziciju izazivača novoproglašenog prvaka Josea Alda.

Odluka UFC-a nije šokantna jer je oko uzimanja jednog od dva pojasa McGregoru riječi bilo prije i nakon njegove pobjede protiv Alvareza. On je brzo morao dogovoriti obranu naslova u pero lakoj kategoriji kojeg predugo nije branio, a ovako su u UFC-u samo ubrzali očekivanu odluku.

Iz organizacije tvrde da je Irac predao titulu, ali se još čeka njegova reakcija koja bi trebala biti sve samo ne dosadna.

U 2017. godini McGregor bi se tako mogao boriti za obranu svog pojasa protiv neporaženog UFC borca u lakoj kategoriji Khabiba Nurmagomedova koji je zaprijetio odlaskom ukoliko ne dobije borbu s Ircem.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider