Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Pregazili Slovake

Vatreni se naoružali samopouzdanjem: "Nije bilo šanse da mi tu utakmicu izgubimo"

Hrvatska nogometna reprezentacija u Trnavi je odigrala jednu od najboljih utakmica u svojoj povijesti.

Bez ozlijeđenog Matea Kovačića i Ivana Rakitića, koji nije došao zbog nerješenog statusa u klubu, te Tina Jedvaja, koji se ozlijedio dan prije ogleda sa Slovačkom, Vatreni su odigrali fantastičnu utakmicu.

Na desnom beku dobru partiju pružio je branič Kopenhagena Karlo Bartolec, dok je Nikola Vlašić briljirao u veznom redu, a o nastupu Brune Petkovića još će se dugo pričati. Vatreni su maestralno odigrali prvo poluvrijeme.

Hrvatski nogometaši stisli su domaćine od samog početka susreta i u prvom poluvremenu ubilježili nekoliko odličnih šansi.

Marcelo Brozović pucao je za sjajan početak Vatrenih, Vida je imao nekoliko sjajnih prigoda. Slalom Brune Petkovića dugo će se prepričavati, no nažalost na kraju nije uspio postići jedan od vjerojatno najljepših mogućih golova.

Brojne neiskorištene prilike ipak nam se nisu obile o glavu, a za to se pobrinuo Nikola Vlašić u 45. minuti. Izborio je loptu u opasnoj zoni i s 18 metara precizno pogodio donji kut za vodstvo Hrvatske 1:0.

"Stvarno odlična utakmica... Čestitam momcima i svima, stvarno je bilo fantastično", izjavio je oduševljeni Vlašić.

Kečkeš prognozira utakmicu u Azerbajdžanu Prognoza za današnju utakmicu Vatrenih: Opet dvojka, a nama trojka! divider

Odlično je otvoreno i drugo poluvrijeme. Već u 47. minuti Ivan Perišić pogodio je za 2:0.

"Mislim da je danas bilo čak bolje nego i jedna utakmica u Rusiji, jer je od prve do zadanje minute bilo kako defenzivno tako i ofenzivno stvarno skoro svaka akcija je bila šansa i stvarno, ne znam kad smo ovako dobro igrali", kazao je Ivan Perišić.

"Stvarno smo odigrali perfektno obranu i napad da ne govorim stvrano odlično, ali dobro tek smo na pola puta još ima 90 minuta tamo u Bakuu i moramo to pobijediti", istaknuo je Dominik Livaković.

Ako su se Slovaci nečemu i nadali, u 72. minuti ta je nada definitivno ishlapila. Duga akcija hrvatskih nogometaša, Josip Brekalo, koji je ušao dvije minute ranije, uposlio je Brunu Petkovića, koji se odličnim driblingom oslobodio svog čuvara i potom zabio za 3:0.

"Odigrali smo jednu jako jako dobru utakmicu, držali smo jedan posjed imali smo jednu mirnoću iako u prvom poluvremenu nismo zabili sve što smo mogli, ali nastavili smo igrati drugo poluvrijeme i stvarno odigrali jednu odličnu utakmicu", rekao je Petković.

Konačnih 4:0 postavio je Dejan Lovren u 89. minuti. Bila je ovo sjajna večer Vatrenih.

"Nije bilo šanse da mi tu utakmicu izgubimo. Puno smo promašili početkom prvih pola sata i malo se vukla nervoza, ali dali smo gol na vrijeme i zaista sjajna utakmica, možda od kad sam ja izbornik možda i najbolja utakmica hrvatske reprezentacije. Druga stvar, hvala ovim navijačima koji su došli u Trnavu i bili nam sjajna podrška i zaista kad smo zajedno, kad guramo, kad se borimo, kad imamo svoju kvalitetu onda smo mi ti koji su zaista kvalitetni", razdragano je pričao izbornik Zlatko Dalić.

U drugoj utakmici naše skupine Wales je na domaćem terenu protiv Azerbajdžana slavio s 2:1. Nakon što su sve reprezentacije u skupini odigrale po četiri utakmice na ljestvici vodi Hrvatska s devet bodova, koliko ima i drugoplasirana Mađarska. Slovačka je na trećem mjestu sa šest bodova, a toliko ima i četvrtoplasirani Wales. Na posljednjem, petom mjestu je Azerbajdžan bez ijednog boda. Hrvatska će sljedeću kvalifikacijsku utakmicu igrati u ponedjeljak u Azerbajdžanu u 18:00 uz izravan prijenos na Novoj TV i GOL.hr-u.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider