Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Hrvatska reprezentacija
Perfektan učinak

Mladi Vatreni melju: Hrvatska slavila u Austriji i zadržala stopostotni učinak

Mlada hrvatska reprezentacija pobijedila je u gostima Austriju 3:1 u 6. kolu kvalifikacija za Euro 2023.

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija zadržala je stopostotni učinak u skupini A kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se 2023. godine održati u Gruziji i Rumunjskoj 3-1 (2-0) gostujućom pobjedom protiv Austrije u Reid-innkreisu. 

Hrvatska je povela 3-0 golovima Lukasa Kačavende (14), Bartola Franjića (41) i Luke Sučića (55-11m), a poraz domaćih ublažio je Romano Schmid (67).

Izabranici Igora Bišćana do prednosti su stigli dalekometnim udarcem Kačavende čiji je pokušaj sa 25 metara iznenadio Hedla na domaćim vratima.

Bolju igru u prvom poluvremenu Hrvatska je okrunila još jednim golom, u 41. minuti Sučić je izveo slobodan udarac iskosa s lijeve stane, najviši u skoku bio je kapetan Franjić, njegov se udarac odbio od vratnice i prešao gol-liniju prije no što ju je Hedl uspio ukrotiti.

Početkom nastavka Hrvatska je povećala prednost nakon što je Aiwu vrlo naivno na rubu kaznenog prostora oborio Marina, a Sučić je bio siguran izvođač najstrože kazne.

No, veliko vodstvo kao da je uspavalo Hrvatsku pa je Austrija u posljednjih pola sata ozbiljno zaprijetila. Schmid je u 67. minuti lijepim udarcem sa 20-ak metara svladao Kotarskog, a onda je Adamu u 74. 77. minuti imao dvije vrlo izgledne situacije za dodatno smanjenje. Srećom, prvi njegov pokušaj zaustavlia je vratnica, a drugi je Soldo uspio izbiti sa same gol-linije.

U drugoj utakmici u ovoj skupini igranoj u utorak Norveška je kao gost svladala Azerbajdžan sa 2-1, pa je sada Hrvatska vodeća sa 18 bodova, Norveška je druga sa 15, a Austrija treća sa 12 i utakmicom više.

Sljedeću utakmicu Hrvatska će odigrati upravo protiv Austrije na domaćem terenu 25. ožujka.

Plasman na EP izborit će devet pobjednika skupina te najbolja drugoplasirana reprezentacija, dok će preostalih osam drugoplasiranih u dodatne kvalifikacije. 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider