Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
pala je švicarska!

Hrvatska nakon drame došla do povijesne pobjede: Mladi Vatreni skoro prosuli 3:0 u ključnoj utakmici

Hrvatska je upisala prvu pobjedu u povijesti na europskim prvenstvima do 21 godine.

U dvoboju 2. kola D skupine EURA U21 u Kopru su nogometaši Hrvatske pobijedili Švicarsku s 3-2 (1-0) i ostali u igri za četvrtfinale.

 Pogotke su za Hrvatsku postigli Luka Ivanušec (8), Nikola Moro (61pen) i Dario Vizinger (64), a za Švicarce Kastriot Imeri (79pen) i autogol Sandra Kulenovića (89).

Ovo je povijesna, prva pobjeda hrvatske U21 vrste na završnim turnirima nakon 11 utakmica, te tri remija i sedam poraza.

Hrvatska je došla do pobjede koja ih ostavlja u igri za četvrtfinale u dramatičnoj utakmici u kojoj su Bišćanovi momci vodili s 3-0, a onda svojim vlastitim velikim pogreškama u završnici skoro vratili Švicarsku u igru.

Švicarska je mogla povesti već u 53. sekundi kada je Zeqiri prošao Šverka i nabacio do Guillemenota, čiji udarac odlazi malo pored vratnice.

Hrvatska je svoju prvu priliku iskoristila i to zahvaljujući velikoj pogrešci vratara Racioppi, koji je krivo ispucao. Prihvatio je Ivanušec i odmah opalio iz voleja, a njegov dosta slabi šut s 20-ak metara uhvatio je Racioppija na krivoj nozi.

Hrvatski vratar Kotarski skoro se revanširao kolegi s druge strane u 20. minuti kada je krivo predao Guillemenotu, koji prebacuje vrata, a vratar Ajaxa je u 29. minuti imao dvije vezane obrane.

Hrvatska obrana je izdržala sve švicarske napade, pa i matnu situaciju u 48. minuti. Vratar Kotarski čini još jednu glupost, predaje loptu potpuno samom Guillemenotu, ali se potom uspio iskupiti obranom.

U 53. minuti iskupio se i švicarski vratar, koji je prvo obranio šut Mora iz daljine, a potom na odbijancu ispruženom nogom i udarac Ivanušeca sa sedam metara. Švicarci su potom krenuli u sveopći napad, što su mali Vatreni iskoristili i zabili dva gola.

U 61. minuti Ivanušec je proigrao Bistrovića kojeg ruši Lotomba, a sudac dosuđuje kazneni udarac kojeg je realizirao ga je kapetan Nikola Moro.

Samo tri minute kasnije Moro je dodao do Darija Vizingera koji sjajnim udarcem pogađa dalji kut švicarskog gola.

Izgledalo je da su se Švicarci pomirili s porazom, a u 79. minuti u posve bezopasnoj situaciji Vizinger igra rukom, a minutu prije kraja novoušli Kulenović nespretno pogađa svoja vrata i donosi dramu. U 95. minuti Ndoye je s pet metara uputio udarac u koji ulazi Kotarski i pomaže sačuvati pobjedu.

Kasnije igraju Portugal i Engleska.

U zadnjem kolu 31. ožujka Hrvatska igra s Engleskom.

HRVATSKA - ŠVICARSKA 3-2

Strijelci: 1-0 Ivanušec (8), 2-0 Moro ( 61pen), 3-0 Vizinger (64), 3-1 Imeri (79pen), 3-2 Kulenović (89ag)

Igralo se na stadionu Bonifika, a sudio je Higler iz Švicarske.

Hrvatska: Kotarski - Šverko, Erlić (Vušković 25), Franjić (Krizmanić, 75), Bradarić - Babec, Moro (žaper, 75), Bistrović - Ivanušec, Vizinger (Kulenović, 86) , Špikić (Čolina, 75)

Švicarska: Raccioppi - Lotomba, van der Werff, Zesiger, Sidler (Ruegg, 59)- Pušić (Ndoye, 59), Sohm (Imeri 59), Domgjoni (Jankewitz, 69), Toma - Guillemenot, Zeqiri (Mbabimbi, 79)

 

SKUPINA D

Hrvatska - Švicarska 3-2 (Ivanušec 8, Moro 61pen, Vizinger 64//Imeri 79, Kulenović 89ag)
Portugal - Engleska (21 sat)

LJESTVICA:

1. Portugal 1 1 0 0 1-0 3
2. Hrvatska 2 1 0 1 3-3 3
3. Švicarska 2 1 0 1 3-3 3
4. Engleska 1 0 0 1 0-1 0

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider