Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
15. gol za Vatrene

Modrić zaželio pobjedu protiv Azera i pogotkom proslavio rođendan, ali neće po dobrom pamtiti

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić u ponedjeljak je proslavio 34. rođendan. Nažalost, premda je postigao pogodak protiv Azerbajdžana, neće ga pamtiti po dobrome nakon što je susret završio 1-1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to Modrićev 124. nastup u dresu hrvatske vrste te 15. pogodak uz 19 asistencija. Bio je strijelac u svim natjecanjima u kojima je nastupio, osim u Ligi nacija.

"Hvala vam svim na čestitkama. Kad već ne mogu slaviti rođendan s mojom obitelji, onda mi je jako drago da slavim s vama. Drago mi je što ovdje imamo toliko mladih igrača jer se onda i ja osjećam mlađe. Hvala vam svima i želim pobjedu protiv Azera", kazao je Modrić suigračima na prigodnoj proslavi uoči utakmice. Nažalost, svjetski doprvaci nisu uspjeli slaviti, a susret je završio 1-1.

Modrić je za Hrvatsku debitirao u ožujku 2006. godine u pobjedi (3-2) nad Argentinom, a iste godine upisao je i dva nastupa na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. Prvi pogodak je zabio 16. kolovoza 2006. u Livornu u pobjedi 2-0 protiv tada aktualnih svjetskih prvaka Talijana.

"Svi znate da sam ja imao teških trenutaka u reprezentaciji i oko nje, ali uvijek sam s velikom guštom dolazio i nikada nisam razmišljao o odustajanju. Dok mogu pomoći, dok izbornik misli da im trebam, ja sam tu. Nije floskula, ali najveća mi je čast igrati za reprezentaciju", kazao je hrvatski kapetan prije nekoliko dana.

Modrić je za reprezentaciju nastupio na tri svjetska prvenstva (2006, 2014, 2018) i tri europska prvenstva (2008, 2012, 2016), a najveći uspjeh doživio je prošlog ljeta kada je predvodio Vatrene do svjetskog srebra.

"Luka je većinu svojih rođendana proslavio s nama jer ih slavi kada mi igramo reprezentativne utakmice. Znam da bi možda sada radije bio s Vanjom i djecom doma, ali mi ćemo ti kao tvoja druga obitelj zaželjeti puno sreće, radosti, uspjeha kako na terenu, tako i izvan njega", poručila je Modriću team managerica reprezentacije Iva Olivari.

Vjerujete li u pobjedu protiv Mađara na Poljudu?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider