Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Prijenos na Novoj TV

Ovako bi Hrvatska mogla izgledati u novom sustavu protiv Slovenije i Bugarske

Vatreni idu u Katar, a na turniru igraju protiv Slovenije 26. ožujka i Bugarske 29. ožujka uz prijenos na Novoj TV.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Zlatko Dalić još prije nekoliko tjedana otkrio je kako će na prijateljskim utakmicama Hrvatske koristiti novi sustav i kako će u prijateljskim ogledima sa Slovencima i Bugarima koristiti dvije različite momčadi. Saznat ćemo definitivno u izravnom prijenosu na Novoj TV 26. i 29. ožujka, ali već se daju naslutiti izbornikove ideje.

Vatreni će se ovaj ponedjeljak okupiti u Zagrebu, a izbornik je uoči puta u Dohu otkrio kako su otpali Šime Vrsaljko i Marcelo Brozović zbog ozljeda, a umjesto njih uskočili su Nikola Moro i Mile Škorić.

Sad je nešto jasnija slika kako će Hrvatska izgledati u te dvije utakmice, a ne otpadne li još netko do prvog sučevog zvižduka, kockasti bi protiv Slovenije mogli trebali zaigrati u sustavu Livaković - Ćaleta-Car, Vida, Gvardiol - Juranović, Kovačić, Modrić, Pašalić, Perišić - Kramarić, Oršić.

Protiv Bugara bi tri dana poslije sve trebalo izgledati drugačije, ostat će mu Ivušić - Škorić, Lovren, Pongračić - Brekalo, Majer, Jakić, Moro/Vlašić, Sosa - Livaja, Budimir
U slučaju nepredviđenih okolnosti, uvijek može Brekala i Perišića rotirati s bokova u napad, slično kao u sustavu 4-4-2 koji je koristio protiv Švedske u Ligi nacija.

Aktualni izbornik godinama je igrao u sustavu 4-2-3-1, a u rezervi imao opciju s dvije špice, sad se nada kako će za Ligu nacija i za SP krajem godine uigrati opciju i s tri braniča.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider