Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Hrvatska reprezentacija
Bez kalkulacija

Hrvatska i Danska trenirale u Maksimiru: Evo mogućih sastava!

Hrvatska i danska nogometna reprezentacija odradile su na stadionu Maksimir posljednje treninge uoči sutrašnjeg ogleda Lige nacija.

Na travnjaku maksimirskog stadiona prvo su trenirali Vattreni, a potom Danci, a kao što je uobičajeno treninzi su prvih 15 minuta bili otvoreni za medije.

Dvoboj između Hrvatske i Danske na rasporedu je u četvrtak u 20.45 sati na stadionu Maksimir, a u isto vrijeme u Parizu se sastaju Francuska i Austrija. Tri dana kasnije Hrvatska gostuje u Beču, dok će Danska ugostiti Francusku.

Kasper Hjulmand Danski izbornik: "Impresioniran sam hrvatskim sportom, ne samo nogometom, tu smo slični..." divider

Uoči zadnja dva kola Danska vodi na vrhu ljestvice s devet bodova, Hrvatska ima dva boda manje, treća je Austrija sa četiri boda, a posljednji su svjetski prvaci i branitelji naslova pobjednika Lige nacija Francuzi s dva boda.

Podsjetimo, pobjednik skupine putuje na završni turnir Lige nacija koji je na rasporedu u lipnju iduće godine, dok posljednja ekipa seli u Ligu B.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić uoči možda i ključne utakmice u borbi za prvo mjesto nema većih probla s ozljedama i izostancima. Svi ključni igrači su zdravi i spremni za maksimirski ogled. Dansku će propustiti tek Erlić.

gol expired Dalić otklonio dilemu oko Perišića i poslao poruku senatorima: "Mladi dolaze krupnim koracima" divider

Dalić nije želio otkriti sastav, tek kako će na lijevom krilu igrati Perišić. Dodao je i kako neće mijenajti formaciju.

"Neću ništa kalkulirati, niti mijenjati način igre. Rasporedit ćemo snage jer nas očekuju dvije utakmice. Perišić će igrati lijevo, u sjajnoj je formi i nema smisla mijenajti njegovu poziciju. Što se tiče napadača, sve smo odllučili, sve znamo, ali neću vam otkriti sastav," kazao je uoči treninga.

gol expired Luka Modrić otkrio hoće li igrati za Hrvatsku do 2024. godine divider

S druge strane Danci imaju velikih problema s izostancima. Playmaker Eintracht Frankfurta Jesper Lindstrom propustio je pobjedu svoje momčadi u Bundesligi nad Stuttgartom zbog bolesti, Jonas Wind, Andreas Cornelius i Yussuf Poulsen, trojica ofenzivnih igrača, također su izvan stroja. Međutim, vratio se kapetan Simon Kjaer.

Danski napad bi mogao predvoditi Rasmus Højlund, koji je ovog ljeta iz Sturma prešao u Atalantu ili Martin Braithwaite koji je napustio Barcelonu i novi je član Espanyola. 

Što očekujete od Vatrenih u ovom tjednu Lige nacija?

Ukupno glasova:

Mogući sastavi:

HRVATSKA: Livaković - Stanišić, Šutalo, Gvardiol, Sosa - Kovačić, Modrić, Brozović - Perišić, Pašalić, Kramarić

DANSKA: Schmeichel - Christensen, Kjaer, Andersen - Kristensen, Hojbjerg, Delaney, Maehle - Eriksen - Skov Olsen, Braithwaite

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider