Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Nevjerojatne brojke

Podaci koji dokazuju: Hrvatska je odigrala briljantno, najbolje dosad

Hrvatska je u Slovačkoj odigrala briljantnu utakmicu, neusporedivo kvalitetniju od bilo koje do sad u kvalifikacijama. A ovo su podaci koji će to zorno pokazati.

Vatreni su u pobjedi protiv Slovačke u Trnavi uputili 31 udarac prema golu suparnika, od kojih je devet završilo unutar okvira gola.

Dakle, gotovo da su u 90 minuta protiv Slovačke bili jednako produktivni kao u pune tri utakmice prije toga.

Hrvatska je kolektivno odigrala gotovo pa savršenu utakmicu, ali neki pojedinci ipak su posebno iskočili.

Prvi je svakako Bruno Petković. Imao je 100-postotnu uspješnost u driblinzima: šest od šest, ubilježio je dva ključna dodavanja, dok je u duelima bio nevjerojatno dominantan. Izgubih je tek dva od ukupno 18. Bio je nerješiva enigmna za obranu Slovačke.

Kečkeš prognozira utakmicu u Azerbajdžanu Prognoza za današnju utakmicu Vatrenih: Opet dvojka, a nama trojka! divider

Drugi ključan igrač utakmice bio je Nikola Vlašić. Ostvario je čak šest ključnih dodavanja, osvojio je većinu duela u kojima se nalazio, a i distribucija lopte imala je visoki postotak točnosti: 85 posto.

Ali što tek reći za Brozovića i Modrića? Ukupno su odigrali gotovo trećinu dodavanja cijele momčadi, uz nevjerojatnu preciznost od čudesnih 96, odnosno 94 posto točnih dodavanja.

Tražili smo Hrvatsku na razini sa Svjetskog prvenstva iz Rusije, a dobili smo možda još bolju.

I zato jučerašnji trijumf u Slovačkoj ima dvostruki efekt, jer Vatreni su osim osvojenih važnih bodova, odaslali snažnu poruku svim suparnicima u skupini: da su opet spremni za velike stvari!

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider