Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prekrasna ljubavna priča

FOTO: Ljepotica koja je stvorila svjetskog prvaka

Bila je to ljubav na prvih pogled dvoje australskih tinejdžera. Lijepu Adrianu nazivaju prvom damom MotoGP-a i to s pravom. Iako ima tek 20 godina, već je dvije u braku s Australcem Caseyem Stonerom, svjetskim prvakom iz 2007. godine. Stoner i sam priznaje da je za njegovu svjetsku titulu zaslužna Adriana: tek nakon što su uplovili u bračne vode dobio je na mirnoći i počeo pobjeđivati utrku za utrkom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tko kaže da obožavateljica ne može osvojiti srce svog idola? Adriana Tuchyna, Australka češkog podrijetla, upravo je u tome uspjela. Naime, 2003. godine, još dok je imala 14 godina, prišla je na utrci u Phillip Islandu tada 17-godišnjem Caseyju Stoneru i tražila da joj se potpiše na trbuh. Bio je to početak jedne velike ljubavi.

Adrianini strogi roditelji nisu joj dopuštali da se viđa niti da putuje s Caseyjem sve dok nije napunila 16 godina, no već dvije godine kasnije mladi zaljubljeni par se oženio. Mnogi su kritiziriali Caseyja Stonera što je u brak ušao sa samo 21 godinom, ali on je znao što radi.

Samo tri mjeseca nakon vjenčanja u St. Peter's Cathedral, Casey je sjeo za crveni Ducati i došao do svoje prve pobjede u karijeri. Do kraja sezone nanizao ih je još devet i postao svjetskim prvakom, s ogromnom prednošću ispred Pedrose i Rossija. Casey je svima otkrio tko je zaslužan za titulu.

'Moj dan vjenčanja bio je najljepši u mom životu. Neki misle da je ženidba s 21 godinom pogreška, ali to je bio najbolji potez u mojoj karijeri. Adriana me čini smirenim,' priznao je Casey Stoner.

Adriani nije svejedno za vrijeme utrka, iako vjeruje u svog supruga.

'Vjerujem u Caseyja, ali za vrijeme utrke u Katru, kada je pobijedio prvi put, bilo mi je grozno, srce mi je užasno brzo kucalo cijelo vrijeme,' priznala je Adriana, za koju oni koji su je upoznali na utrkama kažu da je pravi anđeo.

Sljedeće sezone Stoner je opet bio najbrži čovjek na većini utrka, no nekoliko padova i izlijetanja omogućili su iskusnom liscu Valentinu Rossiju da stigne do sedme titule 2008.

>> VN Katara: Stoner slavio ispred Il Dottorea

Ozljeda šake sputava Australca, nije pomogla ni operacija. Ipak, u 2009. godinu ušao je spreman uzvratiti, a o tome svjedoči i jučerašnja pobjeda u Katru, na njegovoj omiljenoj stazi Losail. Casey je opet vodeći, Adriana je i dalje uvijek uz njega i samo ga talijanski virtuoz Rossi može zaustaviti na putu do trofeja...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Izbornik otvoreno o kontroverznoj temi... ⚽

📸: Vlado Kos/CROPIX
Kalik je u 62. minuti utakmice protiv Šibenika efektnim udarcem, nakon lijepe asistencije Dominika Prpića, došao do svog ovosezonskog prvijenca. ⚽

📸: Duje Klarić/Cropix
Čak 21.538 gledatelja ove nedjelje na Poljudu 👏

📸Duje Klarić/CROPIX
Kraj utakmice na Poljudu, uvjerljiva pobjeda Splićana za skok na prvo mjesto!

Opširnije ----> https://bit.ly/4dvNgKk