Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pakleni tandem Bale - Ramsey

Wales izdominirao Tursku i stigao na milimetar od plasmana u nokaut fazu Eura 2020.!

U susretu drugog kola skupine A Wales je u Azerbajdžanu slavio protiv Turske.

Wales je s 2:0 pobijedio Tursku u drugom kolu skupine A i stigao nadomak plasmana u nokaut fazu Europskog prvenstva.

Čak i da izgube u posljednjem kolu od Italije, Velšanima će ova četiri boda gotovo sigurno biti dovoljna da se plasiraju u osminu finala. Naime, iz svake će skupine dalje proći po dvije najbolje reprezentacije plus četiri najbolje trećeplasirane, a s ova četiri boda Walesu je praktički zajamčeno da će biti među te četiri najbolje (ukoliko u svojoj grupi završi na trećem mjestu).

Već u uvodnim minutama Velšani su stvorili pritisak, zagospodarili terenom i turskoj obrani redovito pravili nered. Nizali su šanse, u dva navrata u prvom poluvremenu Aaron Ramsey je promašivao nakon lijepih dodavanja Garetha Balea, da bi u 42. minuti akcija najvećih velških zvijezda urodila plodom. Bale je idealno uposlio Ramseyja koji je izbjegao zaleđe i pogodio za vodstvo.

Mogli su i uvjerljivije slaviti

U nastavku su Turci pokušali zaprijetiti, ali u 61. minuti do meč-lopte došao je Wales. Dosuđen je jedanaesterac, Bale je namjestio loptu na bijelu točku i - promašio. Otišao je njegov udarac pored gola...

Do kraja je Turska pojačavala ritam, međutim umjesto izjednačenja vidjeli smo još jedan pogodak u njihovoj mreži. Conor Roberts je u petoj minuti sudačke nadoknade zapečatio sudbinu Turaka koji se sada nalaze u izrazito teškoj situaciji. Na posljednjem su mjestu u skupini, bez boda i s gol-razlikom 0:5...

TURSKA: Cakir - Celik, Ayhan, Söyüncü, Meras (72. Müldür) - Yokuslu (46. Demiral) - Ünder (83. Kahveci), Tufan (46. Yazici), Calhanoglu, Karaman (75. Dervisoglu) - B. Yilmaz.

WALES: Ward - Roberts, Mepham, Rodon, Davies - Morrell, Allen (73. Ampadu) - Bale, Ramsey (85. Wilson), James (94. Williams) - Moore.

STRIJELCI: 0:1 Aaron Ramsey (42), 0:2 Connor Roberts (90+5).

STADION: Olimpijski stadion u Bakuu

SUDAC: Artur Dias (POR)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider