Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva autogola...

Moćni Elf isporučio rekordnu porciju branitelju naslova za prvu pobjedu na Euru

Prvi put u povijesti Eura aktualni branitelj naslova primio je četiri gola.

Njemačka je pobijedila Portugal 4:2 u 2. kolu skupine F za svoju prvu pobjedu na Euru. Ronaldo i društvo su zabili uvodna tri gola na susretu, ali dva u vlastitu mrežu, kasnije su po jednog za Elf dodali Kai Havertz i Robin Gosens. Jota je do kraja utakmice mogao samo ublažiti poraz.

Portugalci su inkasirali čak četiri komada na ovom susretu, prvi put u povijesti Europskih prvenstava branitelj naslova je primio toliko na turniru, a tek drugi put u povijesti velikih natjecanja portugalski golman je toliko puta morao po loptu u mrežu. Prvi put to su im također priuštili Nijemci, na SP-u 2014. godine.

Utakmica za povijest

 

Nijemci, koji su u prvom kolu izgubili od Francuza (0-1), krenuli su u visokom ritmu od početka utakmice i već u 5. minuti Robin Gosens zabija, ali je gol poništen zbog zaleđa Gnabryja nakon intervencije VAR-a.

 

Nova prijetnja došla je u 10. minuti od Havertza, koji je pucao sa ruba šesnaesterca, ali portugalski golman bio je na pravom mjestu. Dvije minute kasnije dobra akcija po lijevom boku, Kroos puca sa 13 metara iskosa, ali portugalski branič klizećim startom blokira šut.

Ronaldo nastavio trpati

U jeku njemačkih napada Portugal dolazi do vodstva. Igrala se 15. minuta i nakon kornera za Njemačku uslijedio je kontranapad kojeg je poveo Bernardo Silva i odlično poslužio Dioga Jotu, koji prosljeđuje do Cristiana Ronalda, a on je neometan iz blizine ugurao loptu u mrežu. Cristianu Ronaldu to je bio 107. pogodak za reprezentaciju, ali svjetski rekorder po broju golova u reprezentativnim dresu je Ali Daei (52), koji je za Iran zabio 109 golova.

Dobru igru Njemačka je ipak naplatila sa dva pogotka do kraja prvog poluvremena. U 35. minuti sa desnog boka Kimmich dijagonalom na lijevoj strani pronalazi braniča Gosensa, koji u trku ubacuje u peterac, a portugalski stoper Rúben Dias, koji je pokušao spriječiti Havertza da pospremi loptu u mrežu, na kraju je zabio autogol.

Drugi autogol za preokret

Novi autogol zabio si je lijevi branič Raphael Guerreiro u 39. minuti. Kimmich je s korner linije vratio u peterac, a Guerreiro, koji je čuvao Müllera, postiže autogol.

Početkom drugog poluvremena, u 51. minuti, novi pogodak za Njemačku, ali ovaj puta nije autogol Portugalaca. Nakon duge akcije Gosens ubacuje u peterac, a Havertz iz blizine šalje loptu u mrežu.

Gosens, koji je briljirao na ovoj utakmici, i sam se upisao u strijelce 60. minuti. Dobar centaršut uputio je Joshua Kimmich na drugu stativu, a Gosens pogađa glavom za 4-1.

Jota smanjio

Portugalci su smanjili zaostatak na 2-4 u 67. minuti iz prekida. Ubačaj na daljnju stativu vratio je Ronaldo, a Diogo Jota sa jednog metra gura loptu u mrežu.

U 79. minuti Njemačka je imala sreće nakon što je Renato Sanches gromovitim udarcem sa 25 metara pogodio vratnicu.

Ranije su u ovoj skupini Mađarska i Francuska igrali 1-1. U zadnjem kolu 23. lipnja igraju Njemačka - Mađarska i Francuska - Portugal.

 

PORTUGAL: Patricio - Semedo, Dias, Pepe, Guerreiro - Danilo, Fernandes (64. Moutinho), Carvalho (46. R. Silva) - B. Silva (46. Sanches), Ronaldo, Jota (84. A. Silva).

NJEMAČKA: Neuer - Ginter, Hummels, (62. Can) Rüdiger - Kimmich, Gündogan (73. Süle), Kroos, Gosens (62. Halstenberg) - Havertz (73. Goretzka), Gnabry (87. Sane), Müller,

STRIJELCI: 1-0 Cristiano Ronaldo (15), 1-1 Rúben Dias (35-ag), 1-2 Guerreiro (39-ag), 1-3 Havertz (51), 1-4 Gosens (60), 2-4 Diogo Jota (67)

SUDAC: Anthony Taylor (ENG)

STADION: Allianz Arena u Muenchenu

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider