Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Locatelli junak

Italija misli ozbiljno: Fenomenalni Azzurri i u drugoj utakmici Eura pobijedili s 3:0!

Azzurri su i u drugoj utakmici Europskog prvenstva ostvarili pobjedu bez primljenog pogotka.

U dvoboju drugog kola A skupine EURA Italija je u Rimu svladala Švicarsku s 3:0 i postala prva reprezentacija koja se plasirala u osminu finala.

Dva je pogotka za Talijane postigao Manuel Locatelli (26, 52), dok je treći gol zabio Ciro Immobile (89).

I u drugoj utakmici u skupini Talijani su pokazali da su zasad među glavnim kandidatima za naslov prvaka na Euru. Kao i protiv Turske, koju su dobili sa 3:0, i protiv Švicarske su igrali u visokom ritmu i sa puno kombinatorike. Ujedno, Italija je produžila niz nepobjedivosti na 29 utakmica.

Prvu prigodu Azzurri su stvorili u 11. minuti. Nakon dobrog centaršuta Spinazzole u 16-erac Ciro Immobile je pucao glavom, ali lopta odlazi iznad gola.

U 19. minuti nakon kornera zabija Giorgio Chiellini, ali pogodak je poništen nakon intervencije VAR-a zbog igranja rukom Chiellinija.

Ipak, u 26. minuti Talijani su poveli 1:0, a sve je kreirao dvojac iz Sassuola. Krilni napadač Domenico Berardi probio se po desnom boku u 16-erac do korner linije i dao povratnu loptu za veznjaka Manuela Locatellija koji neometan trese mrežu.

U prvom poluvremenu Švicarci su bili bez prilika, a u nastavku su ipak pokazali više napadačkih ambicija. No, to im nije puno pomoglo, jer je već u 52. minuti Manuel Locatelli s ruba kaznenog prostora zabio svoj drugi pogodak za 2:0.

Immobile opasno prijetio pa se uspio upisati u strijelce

Švicarci napokon dolaze do prilike u 64. minuti, ali udarac Stevena Zubera brani Donnarumma.

Nakon toga dva puta je zaprijetio Ciro Immobile. U 73. minuti sa 17 metara iskosa, te u 75. kada je Federico Chiesa povukao kontranapad, a Immobile je pucao pored desne vratnice.

Ciro Immobile ipak se upisao u strijelce u 89. minuti lijepim udarcem sa 20 metara.

U ovoj skupini ranije je Wales svladao Tursku s 2:0. Na ljestvici vodi Italija sa maksimalnih šest bodova, Wales ima 4, Švicarska jedan, dok je Turska bez bodova. U zadnjem kolu 20. lipnja igraju Švicarska -Turska, te Italija - Wales.

ITALIJA: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini (24. Acerbi), Spinazzola - Barella (87. Cristante), Jorginho, Locatelli (86. Pessina) - Berardi (70. Toloi), Immobile, Insigne (69. Chiesa).

ŠVICARSKA: Elvedi, Schär (58. Zuber), Akanji - Mbabu (58. Widmer), Freuler (84. Sow), Xhaka, Rodriguez - Shaqiri - Seferović (46. Gavranović), Embolo.

STRIJELCI: 1:0 Manuel Locatelli (26), 2:0 Manuel Locatelli (52), 3:0 Ciro Immobile (89).

SUDAC: Sergej Karasev (RUS)

STADION: Olimpico

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider