Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kombinacije...

Southgateov plan za Hrvatsku: Četvorica bekova u prvih 11, sustav 3-4-3...

Engleska je poslije SP-a uglavnom igrala s četvoricom u zadnjoj liniji, ali sad imaju drugi plan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmica Hrvatske i Engleske još je jednu prospavanu noć bliže, a posljednji dan i sate do utakmice obojica izbornika mozgat će koju udarnu jedanaestoricu poslati na teren na startu Eura.

Hrvatski šef Zlatko Dalić ima znatno manje opcija pa logično i manje problema, a Southgate zbog problema s ozljedama razmišlja o postavi koja nikad nije zaigrala zajedno.

Tri lava će otvoriti Euro bez svoje zvijezde Harryja Maguirea, The Telegraph piše kako će engleski izbornik zato istrčati u postavi 3-4-3 protiv Hrvatske s čak četvoricom bekova...

Četiri beka u prvih 11

Uz standardna dva na bokovima, koje će vjerojatno igrati Chilwell i James, engleski izbornik razmišlja o uvođenju Lukea Shawa na stopersku poziciju. Na drugoj strani obrambene linije trebao bi biti Cityjev Kyle Walker, koji je i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji prije tri godine igrao kao stoper s priličnim uspjehom.

Shaw je poslije nekoliko godina lutanja sjajnom sezonom u Unitedu vratio povjerenje engleskog izbornika i trebao bi se naći u prvih 11 kad sat otkuca početak utakmice, tvrde engleski analitičari.

Southgate bi Shawu i Walkeru u obrani trebao pridodati Johna Stonesa, a na klupi ima još Conora Coadyja, Tyronea Mingsa i Bena Whitea, koji je uskočio na popis umjesto ozlijeđenog Trenta Alexandera Arnolda.

Druga opcija mu je Coady

Sve dobri igrači, ali previše neiskusni, smatra engleska javnost. Southgate je šokirao domaće navijače inicijalno pozvavši čak četvoricu desnih bekova na Euro, međutim smirili su se kad se Trent Alexander Arnold morao povući zbog ozljede.

Kapetan Wolvesa Conor Coady, također jedan od igrača o kojemu Southgate razmišlja kao prvotimcu protiv Hrvatske otkrio je logiku svog šefa.

„Soutghate više od ičega cijeni mogućnost igranja na više pozicija. Igramo različitim stilovima u klubovima, a kad smo u reprezentaciji pokušavamo se prilagoditi kako možemo. Igranje na poziciji na kojoj inače ne igramo je jedan od tih načina,“ poentirao je Coady.

Tako bi Engleska protiv Hrvatske mogla istrčati u sastavu Pickford - Walker, Stones, Shaw - James, Rice, Henderson, Chilwell - Foden, Kane, Sterling.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider