Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Forza Azzurri

Neočekivani junaci: Italija grabi ka naslovu europskog prvaka na pogon dvojca iz malog kluba

Manuela Locatellija kao klinca odbio je Milan, Domenica Berardija Juve, ali svejedno su zvijezde.

Italija se vratila na velika natjecanja i već nakon dvije utakmice jasno je koliko su Azzurri gladni uspjeha na velikom natjecanju. Poslije propuštenog Mundijala Talijani su motiviraniji nego ikad da naprave nešto veliko na Europskom prvenstvu, a ka novom velikom nogometnom rezultatu vode ih dvije neočekivane zvijezde – Manuel Locatelli i Domenico Berardi.

Velika je to nogometna nacija s velikom nogometnom tradicijom, međutim sinoć su razmontirali Švicarce s 3:0 i osigurali nastavak natjecanja na smotri Starog Kontinenta na pogon dvojca iz malog kluba - Sassuola. Spomenuti duo u srijedu je surađivao pri prvom golu Talijana na susretu, Berrardi je bio asistent, a Locatelli strijelac, dok se pri drugom Manuel upisao u strijelce bez pomoći svog klupskog suigrača i kapetana.

Locatelli je trebao Euro gledati na TV-u

"Presretan sam zbog njega“, reći će stariji i iskusniji Domenico Berardi za mlađeg kolegu.

Kako i neće kad Locatellija nije trebalo ni biti na ovom Euru. Da se održao 2020. godine kako je i trebao, a ne godinu kasnije, veznjak Sassuola vjerojatno bi ga gledao na TV-u, a ovako je dobio priliku ispuniti svoj san i zaigrati za svoju zemlju na velikom turniru i itekako ju je iskoristio.

gol expired Italija misli ozbiljno: Fenomenalni Azzurri i u drugoj utakmici Eura pobijedili s 3:0! divider

Okej, imao je i malo sreće jer je najprije bio zamišljen kao rezerva Marcu Verrattiju, ili u najboljem slučaju zamjena za nekog od „tri tenora“ u sredini. Međuitm, po ozljedi zvijezde PSG-a karte su se izmiješale, a Locatelli je svoju ruku odigrao majstorski i sad gleda svijet s vrha ljestvice strijelaca na Euru uz bok Lukakuu, Ronaldu i Schicku.

Milanovo dijete moralo je okolo

"Poznajemo se jako dobro iz kluba, dodao mi je loptu pri prvom golu i nastavio trčati, isplatilo mu se jer sam mu je vratio za gol. Bio je naš najbolji igrač na terenu, odigrao je fantastično“, nastavio je sipati pohvale Berardi.

Berardi nije iznenađen time kako je Locatelli upao na veliku scenu jer mu karaktera nikad nije nedostajalo. Izgradio ga je na samom startu svoje karijere jer je ona nakratko otišla u krivom smjeru. Locatelli je bio predodređen postati nova velika Milanova zvijezda, međutim poslije supergola Juventusu 2016. godine umjesto statusa zvijezde dobio je cipelu jer ga se krajem te sezone milanski klub riješio zbog financijske krize

Berardija Juve uzeo kao klinca pa vratio

Otišao je iz kluba svoje mladosti, ali nije kukao. Naprotiv, zasukao je rukave i krenuo iznova u dresu Sassuola. Tu u njegovu priču ulazi Berardi, koji mu uz nogometne savjete može ispričati svoju sudbinu kao putokaz u karijeri.

Naime, Berardijeva karijera također je trebala započeti u velikom klubu, iako je nominalno Sassuolovo dijete. Juventus je 2013. godine prije Berardijeve prve utakmice u Serie A kupio polovicu njegova ugovora za 4,5 milijuna eura i vratio ga matičnom klubu na posudbu, no on se na koncu nikad nije pojavio na treningu Stare dame.

Dvije godine produljivali su mu posudbu u Sassuolu, a onda su na kraju 2015. godine odlučili prodati ga natrag zeleno-crnima za 10 milijuna eura. Berardi se nije sklupčao i pao u depresiju, nego je nastavio rasti daleko od svjetla reflektora velike pozornice i danas je najbolji strijelac Sassuola u povijesti sa 100 golova. Toliko je vezan za taj klub da ne bi začudilo da u njemu ostane do kraja života, što vjerojatno neće biti slučaj s Locatellijem jer je on već najavio kako će se poslije Eura vratiti u veliki klub.

Zadnja zajednička sezona u Sassuolu

Nije tajna da ga Juve hoće, kao ni to da Sassuolo hoće keš pa ga neće pustiti za manje od 40 milijuna eura. Odštetni zahtjev trenutačno stoji na toliko, ali će narasti postane li Italija ovo ljeto europski prvak. Dogodi li se to, dvojac bi mogao biti u naslovnim ulogama.

gol expired Mancini i sjajna Italija ganjaju rekord star 90 godina divider

"Hvala mojim suigračima, bez njih sve ovo ne bi bilo moguće. Naravno, hvala i mom suigraču Berardiju što mi je namjestio prvi gol. Nas dvojica zvijezde reprezentacije? Kolektiv će biti najvažniji, želimo li napraviti nešto veliko na Euru. Ne trebaju mi takve izjave, želim ostati s obje noge čvrsto na zemlji", podvukao je Locatelli.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider