Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Obrana godine u debiju

Bilićev miljenik oduševio Engleze i zadao brige Southgateu: Bolji je od Pickforda

Debitant među vratnicama Engleske obranom godine potvrdio je ono što je Bilić davno govorio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleska reprezentacija odradila je posljednju provjeru za Europsko prvenstvo, odradila je možda najbolja riječ za mršavih 1:0 protiv Rumunjske jer Gordi Albion nije blistao u predvečerje premijere na Euru protiv Hrvatske.

Najbolji dokaz toj tezi je činjenica da se poslije utakmice s Rumunjima, koju su Englezi trebali dominirati, previše priča o čovjeku koji je trebao imati "slobodan dan“ – golmanu.

Golman West Bromwich Albiona Sam Johnstone debitirao je ovu nedjelju za Englesku pa je samo ta činjenica skrenula pozornost otočke javnosti, ali ono što je učinio na svojoj premijeri u među vratnicama engleske reprezentacije zaslužilo je tu pozornost.

Briljantna obrana u 74. minuti

Nekadašnji Bilićev miljenik i golman Baggiesa bit će itekako zadovoljan svojim debijem, naime sačuvao je svoju mrežu obranivši sva četiri udarca rumunjske reprezentacije koja su išla u okvir, ali parada iz 74. minute susreta bila je za eurovizijsku razmjenu. Pogledajte ju OVDJE.

Rumunjska devetka Andrei Ivan sanjat će taj trenutak, engleska obrana blokirala je udarac Rumunja koji je prethodio situaciji, lopta mu se savršeno odbila na pet metara, špica Universitateje opalila je iz voleja svom snagom, ali Johnstone se čudesno pojavio i blokirao mu šut iz blizine.

Navijači ga žele na golu

Pojedini navijači odlaze tako daleko da ga već nazivaju novom jedinicom Tri lava i sugeriraju Southgateu da ga ostavi na golu za utakmicu Hrvatske i Engleske na otvaranju Eura.

"Bolji je od Pickforda, mora biti jedninica već na Euru," pišu navijači po društvenim mrežama.

Iako je Jordan Pickford zasad broj jedan, Johnstonovi fanovi imaju dobre argumente, Johnstone je u protekloj sezoni Premier lige bio golman s najviše obrana i dolazi iz odlične golmanske škole. Štoviše, najbolje u povijesti engleske reprezentacije jer je WBA dosad dao čak osmoricu svojih golmana u nacionalnu momčad.

Bilić ga davno nudio Southgateu

Njegove kvalitete dobro se sjeća i Slaven Bilić, jer ga je Johnstone odveo u Premier ligu i bio jedan od najvećih zagovaratelja Slavenova ostanka u tjednima koji su prethodili njegovu odlasku. Ni Bilić nije ostao dužan pa je često engleskom izborniku sugerirao da ga stavi ispred Pickforda.

Generalnu probu za Euro odradio je za najvišu ocjenu, oduševio navijače i novinare, ali Southgatea stavio na muke samo sedam dana uoči starta Engleske na Euru i premijere na Wembleyju protiv Hrvatske…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider