Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
evo što trebate znati

Hrvatska igra u Kopenhagenu, a iz Danske dolaze sjajne vijesti što se tiče putovanja Hrvata

Hrvatski navijači putuju u Kopenhagen gdje Vatreni u ponedjeljak igraju osminu finala Europskog prvenstva. Ulaznice će biti razgrabljene.

Nakon tri utakmice u grupi D Hrvatska će napokon imati više navijača na tribinama na Europskom prvenstvu, a informacije o ulaznicama bit će poznate uskoro.

Vatreni igraju u osmini finala u ponedjeljak od 18 sati na Parken stadionu u Kopenhagenu, a protivnika će saznati danas nakon 18 sati kada počinju odlučujuće utakmice u skupini E.

Zbog oštrih restrikcija Vatreni su u Londonu i Glasgowu igrali pred manje od stotinjak navijača od kojih je većina živjela u Velikog Britaniji, a tek se nekolicina odlučila prolaziti desetodnevne i petodnevne karantene te velik broj testova na Covid-19.

Svijet obišle slike punog stadiona 

No u Kopenhagenu će biti drukčije. Svijet su obišle slike gotovo punog stadiona i slavlja danskih navijača koji su nakon one nesreće s Eriksenom slavili prolazak svoje reprezentacije u osminu finala. Uz Budimpeštu, upravo je Parken stadion bio najpopunjeniji na dosadašnjem dijelu Eura.

gol expired VIDEO Slavilo se u autobusu Vatrenih, Lovren: "Ljudi, ne pijte puno" divider

Izbornik Dalić je nakon utakmice poželio u osmini finala samo jednu stvar.

"Želim samo hrvatske navijače na tribinama, to je ono što ja želim, čekam i sanjam, onda smo puno jači."

Nekoliko je puta napomenuo kako njegova momčad zbog nedostatka navijača nije bila u istoj poziciji s drugima i istina, Hrvati i Česi su zbog igranja na Otoku bili najviše pogođeni.

Koga bi htjeli u osmini finala?

Ukupno glasova:

Skoro svi mogu u Dansku

No tko može putovati u Dansku, još se od sinoć pitaju brojni navijači. Hrvatska se u ovom slučaju nalazi na tzv. žutoj listi, ali su ovdje restrikcije puno blaže tako da će mnogi moći na utakmicu. Drugim riječima, vijesti po ovom pitanju su više nego sjajne.

''Za putovanja u Dansku iz žutih država nije potrebno predočiti COVID-19 test pri ukrcaju u zrakoplov. Putnici koji ulaze u Dansku iz žutih EU/Schengen država, pa tako i Hrvatske, moraju pri ulasku predočiti jedno od navedenoga

 - Potvrdu o punoj imunizaciji cjepivom protiv COVID-19 koji je odobrila EMA, a od primitka posljednje doze mora proći najmanje 14, a najviše 180 dana.

 - Potvrdu o preboljenju COVID 19, u razdoblju od 14 dana do 8 mjeseci prije putovanja.

- obaviti testiranje pri ulasku u Dansku.''

Očekuju se informacije oko ulaznica

Hrvati su ove vijesti čekali cijelo prvenstvo i ne sumnjamo kako će se ispuniti želja izbornika i igrača te kako ćemo svjedočiti pravoj invaziji na Kopenhagen.

Kako do novih ulaznica objavit će HNS na svoj stranici vjerojatno tijekom četvrtka nakon što večeras saznamo protivnika.

Ukoliko Vatreni prođu u četvrtfinale putuju u Rusiju, u Sankt-Peterburg.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider