Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kreće nogometno ludilo

Spektakularno otvaranje Eura 2020: Sjajan glazbeni program uz nevjerojatan vatromet

Službeno je otvoren Euro 2020 koje traje punih mjesec dana, od 11. lipnja do 11. srpnja.

Pola sata uoči početka prve utakmice Europskog prvenstva 2020 na rimskom Olimpicu, Turska - Italija, započela je službena ceremonija otvaranja na kojoj je virtualno predstavljena himna natjecanja.

Službenu himnu natjecanja "We are the people" izveli su Martin Garrix, autor himne te dva člana svjetski poznatog benda U2, Bono i The Edge. Osim njih, nastupio je i talijanski tenor Andrea Bocelli koji je oduševio gledatelje svojom izvedbom.

Ceremoniju su otvorile dvije legende talijanskog i europskog nogometa, Alessandro Nesta i Francesco Totti, a nakon njih uslijedio je bogati program koji je obilježila sjajna koreografija, vatromet, ali i još bolja glazbena izvedba Bocellija i himne Europskog prvenstva.

Navijači su s oduševljenjem pratili otvaranje Eura, nagradili su svaku izvedbu snažnim pljeskom, a onda i nekoliko puta glasno zapjevali.

Već u nedjelju, 13. lipnja Engleska i Hrvatska igraju svoju prvu utakmicu u skupini D na Wembleyju, s početkom u 15 sati.

Europska nogometna priredba traje do 11. srpnja, kada je na rasporedu finale Eura 2020 na londonskom Wembleyju koji će, nadajmo se, biti ispunjen hrvatskim navijačima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider