Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
nema im ravnih

''Vrući'' nastupi, ali i novi svjetski rekord: Kanadski par još jednom oduševio svijet

Tessa Virtue i Scott Moir upisali su se još jednom u povijest svjetskog klizanja.

Galerija Tessa Virtue i Scott Moir (Foto: AFP) Tessa Virtue i Scott Moir (Foto: AFP) Tessa Virtue i Scott Moir (Foto: AFP) +4 Tessa Virtue i Scott Moir (Foto: AFP)

Kanađani Tessa Virtue i Scott Moir postavili su novi svjetski rekord u kratkom programu plesnih parova u umjetničkom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Oni su za svoju izvedbu u ponedjeljak dobili 83,67 bodova. To je za točno 0.99 bolji rezultat od dosadašnjeg rekorda koji su držali upravo njih dvoje.

Svojom odličnom izvedbom u kratkom programu ovaj kanadski par na najboljem je putu ka osvajanju pete olimpijske medalje, dosada su osvojili po dva zlata i srebra. Bili su najbolji među plesnim parovima u Vancouveru 2010. i članovi zlatne kanadske reprezentacije u Pjongčangu prije tjedan dana, dok iz Sočija 2014. imaju dva srebra, iz ekipnog natjecanja i plesnih parova.

Drugo mjesto zauzimaju Francuzi Gabriella Papadakis i Guillaume Cizeron sa 81,93 bodova, a potom slijede dva američka para koje dijele samo 0,02 boda, Madison Hubbell i Zachary Donohue sa 77,75 te Maia i Alex Shibutani sa 77,73 bodova.

Podsjetimo, zlatni kanadski par podigao je prašinu uoči ZOI-ja zbog svojeg strastvenog nastupa.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider