Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Sretno, Darija!

Hrvatska sanjkašica s neobičnom pričom odradila još dva treninga u Pjongčangu

U skupini A u oba navrata se plasirala na 14. mjesto.

Darija Obratov (Foto: Igor Šoban/PIXSELL) (Foto: Igor Šoban/PIXSELL)

Hrvatska sanjkašica 28-godišnja Darija Obratov u subotu je odradila dva službena treninga na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, i u oba je bila predzadnja u svojoj skupini A sa velikim zaostacima.

U subotu su sanjkašice odradile 3. i 4. službeni trening, još dva imaju u nedjelju, a natjecanje je u ponedjeljak i utorak (12. i 13. veljače).

Bez trenera i ikakvih uvjeta izborila ZOI

Na 3. treningu skupine A najbrža je bila Nijemica Aileen Christina Frisch, koja se sada natječe pod zastavom Južne Koreje. Frisch je prošla stazu za 46.879 sekundi. Iza nje su bile Rumunjka Raluca Stramaturaru (+0.111) i Kanađanka Alex Gough (+0.284), četvrta sa prošlih ZOI u Sočiju.

Darija Obratov, koja je bez trenera i uvjeta izborila nastup u Pjongčangu, je bila 14. sa zaostatkom od sekunde i 617 tisućinki. Od nje je bila samo lošija Ukrajinka Olena Stetskiv.

Četvrti trening skupine A pripao je Rumunjki Stramaturaru, 17. u poretku Svjetskog kupa, koja je ostvarila vrijeme 46.578 sekundi. Druga je bila Frisch (+0.289), treća Alex Gough (+0.517) , a Darija Obratov je ponovno bila na 14. mjestu (+2.093). Iza nje je opet bila Ukrajinka, ali ovaj puta Olena Škumova.

Na oba treninga u skupini B najbrža je bila Nijemica Tatjana Huefner, olimpijska prvakinja iz Vancouvera 2010. i srebrna iz Sočija.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati