Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"ispričavamo se..."

Manji skandal potresa Međunarodni olimpijski odbor: Deportiran jer je pretukao zaštitara

Manji skandal potresa Međunarodni olimpijski odbor, nakon što je jedan od članova napao zaštitara na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Adam Pengilly (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Britanac Adam Pengilly morao je otići s ZOI u Pjongčangu zbog sukoba sa zaštitarom, priopćio je MOO.

 

MOO je u kratkoj izjavi objavio da se "ispričava uime olimpijske obitelji zbog ponašanja Adama Pengillya", kojemu je nakon razgovora s dužnosnikom Etičke komisije MOO-a naloženo da odmah napusti Južnu Koreju.

Pengilly (40) se sukobio sa zaštitarom ispred hotela Intercontinental u Pjongčangu, gdje su odsjeli svi članovi MOO-a. Britanac je odgurnuo južnokorejskog zaštitara koji mu prigovorio da koristi stazu za autobuse, a iako Pengilly poriče bilo kakav fizički kontakt, zaštitar je u izgredu zadobio lakše ozljede. Prema nekim izviješćima, Britanac je zaštitara udarao i vukao nekih 30-metara te mu prijetio u slučaju da okršaj prijavi nadređenima.

Inače Pengillyev mandat u MOO-u, u koji je ušao kao član Komisije za sportaše, ionako završava 25. veljače, a radi se o bivšem vrhunskom sportašu koji je bio svjetski doprvak u skeletonu te sudionik ZOI u Torinu i Vancouveru.

Pengilly je poznat i po tome što je jedini glasovao protiv odluke da se nekim ruskim sportašima ipak dopusti nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider