Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pametno uložite

Inter uoči derbija s Milanom ide na nož Parmi

U Milanu se od 20 sati i 45 minuta u 17. kolu talijanskog nogometnog prvenstva sastaju Intera i Parme...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Inter je kalendarsku godinu završio na petom mjestu, no u klubu su svi sretni takvim raspletom nakon očajnog starta sezone pod Gasparinijem.

Dolaskom Ranierija konsolidirala se obrana i sada Inter ponovno podsjeća na onu momčad koja je pod Mancinijem i Mourinhom bila dominantna u Italiji. Osim što su u Ligi prvaka osvojili prvo mjesto skupine, u posljednjih su sedam prvenstvenih susreta pobjedili čak šest puta. Pobjeda nad Parmom im je imperativ budući da im je sljedeće nedjelje na rasporedu veliki gradski derbi s Milanom.

To jako dobro zna i Ranieri:

„Parma je ove sezone pobjedila Napoli i Udinese, što znači da ćemo u susret morati ući jako, jako koncentrirani. Vidio sam da su moji dečki odlučni i uvjeren sam da ćemo odraditi dobru utakmicu. Sigurno je da nam neće biti lako budući da se momčadi koje stižu na San Siro redovito zatvaraju. Parma ima igrače poput Floccarija, Giovinca i Biabianya koji su brzi i mogu biti opasni u kontranapadima. Zbog toga moraju biti super oprezni, te moramo misli usmjeriti samo na ovu utakmicu“.

Treninzima Intera polako se vraćaju Chivu, Sneijder, Jonathan i Forlan, no nitko od njih nije na listi pozvanih igrača za susret s Parmom. Nije to ni čudno, kada se zna da Interu slijedi derbi s Milanom, te važan susret s Lazijom.

Parma je definitivno jedna od najčudnijih momčadi lige. Colombina ekipa do prosinca nije niti jednom remizirala, da bi u prosincu odigrali četiri utakmice i ostvarili četiri podjele bodova. Ovakve utakmice Parmi odgovaraju, a to su pokazali pobjedama nad Napolijem i Udineseom. Oni se čvrsto zatvore i onda putem brzih krilnih napadača pokušavaju postići gol iz kontranapada.

Ne sumnjamo da će Colomba tako pristupiti utakmici u Milanu:

„U dobroj smo formi. Svi su tijekom ove pauze radili na pravi način i optimalno da bismo u nastavku osvajali bodove. San Siro sigurno nije lagan teren, no naš su cilj uvijek sva tri boda. Zašto ne bi razmišljali da ih osvojimo u Milanu? Naš stil igre je uvijek isti. S velikima je naš cilj blokiranje njihovih napada i brza transformacija u napad. Znamo da ćemo morati patiti mnogo protiv Intera. U sve utakmice ulazimo s istim pristupom, a u Milanu nam je potrebna utakmica s manje pogrešaka nego što je to bio slučaj u prethodnim susretima“.

Colomba nema problema s ozlijeđenim igračima, tako da će ispred Giovinca u vrhu napadu gotovo sigurno biti nominalno glavni centarfor Floccari. Gosti ipak neće zaigrati u najjačem sastavu jer im nedostaje standardni branič Lucarelli koji je suspendiran. Na njegovoj će poziciji zaigrati Santacroce, dok je druga dvojba kod Collombe pozicija krila za koju konkuriraju Modesto i Valiani.

PROGNOZA
Pobjeda Intera, SuperSport @1.60

Ponuđeni koeficijent na Inter je vrlo dobar. Činjenica je da je Parma momčad koja može iznenaditi na gostovanjima, kao što su to učinili protiv Napolija. Tamo im se isplatila taktika čekanja i igranja na kontre, no protiv drugih velikana baš i nije. Pobjedili su i Udinese, no tada su presudila dva prekida.

Obrana Parme ne djeluje pretjerano sigurno što smo vidjeli u njihovim posljednjim susretima, a sada im nema Lucarellija koji je suspendiran. S druge strane Inter je u odličnoj formi u posljednje vrijeme i ponovno počinje izgledati kao Inter iz prijašnjih sezona, s čvrstom obranom i dobrim napadom. Nema im i dalje Sneijdera i Chivua, no to i nije pretjeran problem jer su se mladci poput Alvareza i Coutinha sve više nametnuli.

Interov je problem stagnacija realizacije kod napadača, tako da je šteta da nema Forlana, no u posljednjoj je utakmici zabio čak i Milito tako da je moguće da su četiri gola Lecceu razbila tu psihološku blokadu. Pred Interom su susreti s Milanom i Lazijom stoga im je pobjeda u ovom susretu imperativ. Parmu ionako redovito pobjeđuju na San Siru, pa bi trebali i danas.

NAJAVE ZA VEĆINU DOGAĐAJA U PONUDI KLADIONICE PRONAĐITE NA WWW.DVOZNAK.COM, ADRESI ZA PAMETNO KLAĐENJE!!!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider