Automoto
SPORTOVI
Automoto

Silverstone: Massa najbrži, Mclareni mu za petama

Prvi dan vikenda formule 1 u Silverstoneu Felipe Massa postavio je najbrže vrijeme, ali i potpuno razbio svoj bolid. Srebrne strijele zasad se čine jako konkurentne na domaćem stazi, a ne treba otpisati ni Raikkonena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brazilac Felipe Massa odvezao je na jutarnjem treningu krug u vremenu 1:19.575, što drugi vozači cijeli dan nisu uspjeli nadmašiti. Ipak, vodeći čovjek u ukupnom poretku ne može biti zadovoljan današnjim danom, budući da je potpuno razbio svoj F2008, nakon što je naletio na ulje iz Alonsovog motora koji je eksplodirao. Massa je završio u zaštitnoj ogradi, a od njegovog bolida vrlo je malo ostalo. 

Hamilton i Kovalainen zaostali su za Brazilcem tek nekoliko stotinki, a dobru formu Mclarena potvrdio je Heiki Kovalainen najboljim vremenom popodnevnog treninga, na kojem se vozilo nešto sporije nego ujutro.

Prošlogodišnji pobjednik Kimi Raikkonen također se spustio ispod 1:20.0 i bit će možda i glavni favorit za pobjedu u nedjeljnoj utrci. Peto mjesto današnjeg dana zauzeo je izvrsni Poljak Robert Kubica u BMW Sauberu, a dva Renaulta, Alonso i Piquet, također su bili dosta brzi, kao i Sebastian Vettel u Torru Rossu.

>>Rezultati jutarnjeg treninga

>>Rezultati popodnevnog treninga

Prognoza vremena za sljedeće dane u Silvestronu upozorava na kišu, tako da bi sutrašnje kvalifikacije i utrka u nedjelju mogli biti iznimno zanimljivi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider