Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Vodio akademiju

Trener osumnjičen za seksualno zlostavljanje pronađen mrtav

Ivan Pravilov, 48-godišnji hokejaški trener iz Ukrajine na privremenom radu u SAD-u, pronađen je mrtav u zatvorskoj ćeliji u Philadelphiji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ondje je boravio u pritvoru osumjičen za seksualno zlostavljanje dvojice malodobnih dječaka koje je regrutirao u svoju hokejašku akademiju.

Njegovo su beživotno tijelo čuvari pronašli u petak rano ujutro po lokalnom vremenu. Pretpostavlja se da je 48-godišnjak počinio samoubojstvo. Zasad nije poznato kako. Obdukcija slijedi.

Protiv 48-godišnjega ukrajinskog trenera koji je u Philadelphiji vodio vlastitu školu hokeja na ledu krajem siječnja podnesena je kaznena prijava zbog seksualnog uznemiravanja maloljetnika. Iz policije su potvrdili da je Pravilov 14-godišnjeg dječaka iz Wilmingtona, koji je pohađao njegove treninge, prošlog mjeseca odveo u vlastiti stan i pokušao ga obljubiti.

Na saslušanju u petak, 27. prošlog mjeseca, tužiteljstvo je tražilo i dobilo produljenje pritvora, i to stoga što je Pravilov navodno prijetio malodobnom svjedoku svog nastranog čina, odnosno drugom dječaku kojeg je namamio u svoj stan. Pravilovljeva akademija bila organizirana na način da pri klinikama diljem SAD-a regrutira talentirane mlade hokejaše. Mentorirao je Ukrajinac, radeći od 1980. do 2007. u domovini, i neke NHL igrače poput Litavca Dainiusa Zubrusa.

U nedavno objavljenoj knjizi jedan je Pravilovljev bivši štićenik, Maksim Starčenko, opisao sada pokojnog trenera kao fizički, mentalno i seksualno napasnu osobu.

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati