Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
On je pravo čudo

Šokirao i oduševio cijeli svijet: Barca pozvala u kamp dječaka bez stopala

On nije sasvim običan dječak. Nevjerojatno je talentiran unatoč velikom hendikepu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedanaestogodišnji Gabriel Muniz baš poput svakog vršnjaka - mrzi domaće zadaće i sanja o tome kako će jednog dana postati nogometna zvijezda. Iako već slovi kao jedan od najboljih nogometaša u svojoj školi, on nije posve običan igrač, Gabriel je rođen - bez oba stopala.

Njegova majka Sandra, kaže kako unatoč invalidnosti njezin sin oduvijek vodi normalan život. Svakog dana zajedno sa starijim bratom do škole putuje biciklom.

''Počeo je hodati prije prvog rođendana. Sa strahom smo ga pratili, da ga uhvatimo kad padne, ali on nije padao'', Sanda Muniz.

Prošle je godine na korištenje dobio proteze koje koristi samo kad pada kiša, jer mu se inače strašno kliže. Odrastao je u siromaštvu, a majka mu nije mogla priuštiti specijalne terapije, no ovaj se 11-godišnjak za sve izazove u životu pripremio sam.

''Invalidnost je nešto što postoji samo u našim glavama, a Gabriel je to dokazao. Nadamo se da će njegov primjer utjecati na neke promjene'', kaže njegov trener Jose Lopes.

A za Gabriela su promjene počele nakon što je njegova priča objavljena u najpopularnijoj brazilskoj sportskoj emisiji. Uslijedio je poziv u kamp Barcelone koji je gostovao u Brazilu. Ono što je pokazao na terenu impresionirao je voditelje kampa i Gabriel je pozvan u Barcelonu.

''Kada je došao u kamp nitko nije vjerovao u njega . No, pokazao je svima da na terenu može ići rame uz rame bilo kojem dječaku i to mu je donijelo poziv u Barcelonu i ostvarenje njegova sna- upoznati će svog idola Mesija'', kaže Lopes.

Već je i sam put u Barcelonu ostvarenje njegova sna, a u njegovoj zamišljenoj momčadi našlo se mjesta za dobar dio igrača Barcelone.

''Ja, Messi, Daniel Alves , Villa, Iniesta, Xavi, Victor Valdes , Adriano, Puyol, Pique, Mascherano i Sanchez.''

Ovaj 11-godišnjak iz Barcelone će se vratiti s još jednom nagradom - Mesijevim autogramom koji će Gabriel spremiti odmah uz svoje medalje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider