Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nevjerojatno bizarno

Ovo niste nikad čuli: Pao u 16-ercu pa ga sudac isključio jer je protestirao protiv 11-erca!

Sudac nogometne utakmice u norveškoj petoj ligi dosudio je 11-erac za Sandved nakon što se njegov napadač šeprtljavo popiknuo preko vlastite noge u 16-ercu Ilda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sudac se zove Nedžad Munjić, a napadač koji je nehotično iznudio kazneni udarac 36-godišnji je veteran Talat Abunima. Kad je spoznao kakvom je sudačkom pogreškom rezultirao njegov pad, Abunima je Munjiću krenuo iskreno objašnjavati što se zaista dogodilo.

Sudac ga je odbio poslušati tvrdoglavo pokazujući na 11-erac. Na koncu, Abunima je pretjerao i uvrijedio suca, a ovaj mu je pokazao crveni karton izbacivši ga iz igre.

''Prošao sam pored Ildova braniča i spotaknuo se sam o svoju nogu. Bilo je to nevjerojatno šeprtljavo od mene. Sudac je, međutim, pokazao na bijelu točku. Ali ja nisam mogao šutjeti. Morao sam progovoriti'', rekao je isključeni igrač.

Sudac Munjić, koji je prilikom incidenta čak pokazao žuti karton nevinom Ildovu braniču, nije se dao pokolebati niti po svršetku utakmice:

''Bio je to čisti 11-erac. Abunima je sve shvatio krivo. Mislim da igrači ne znaju pravila igre. Uostalom, kad jednom zazviždim, nema predomišljanja'', kazao je sudac.

Još bizarnije stvari odigrale su se nakon Abunimina isključenja. Njegov je suigrač Oyvind Svenning namjerno promašio penal jer je "osjećao da je to ispravna odluka". Nakon toga je Ildov trener, pri 3-1 Sandvedovu vodstvu, odlučio izvući iz igre jednoga svog igrača kako bi pravednički pridonio ravnoteži na terenu. Njegovoj je momčadi do kraja Munjić dosudio još dva 11-erca i dvoboj je na kraju završio miroljubivo: 3-3 remijem.

Svi su se u cijeloj toj drami pokazali zapanjujuće iskrenima i poštenima osim suca, očito s ovih prostora, koji je nakon svega u čuđenju zborio:

''Igrač koji je namjerno promašio penal naročito mi je prigovarao zbog 11-erca dosuđenog protiv njegove momčadi, kojim je Ild izjednačio na 3-3. Uistinu to ne mogu shvatiti: prvo promaši namjerno, a onda se žali što je druga momčad zabila. Beznadan slučaj'', zaključio je Munjić.

Vodstvo amaterske nogometne lige, očito puno prisebnije od suca, pomilovalo je Abunimu od bilo kakve suspenzije, te će iskusni nogometaš moći za svoju momčad zaigrati već u prvoj sljedećoj utakmici.(TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider