Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Poginuo tinejdžer

Krvavi sukobi navijača i policije zbog suspenzije nogometnog kluba!

Egipat je bio novo poprište sukoba policije i ljutitih navijača nogometnog kluba Al Masry, a u neredima je poginuo 13-godišnji dječak...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema izvještajima iz Egipta, najmanje je jedna osoba poginula u sukobu vojske i policije protiv nekoliko tisuća ljutitih nogometnih navijača kluba Al Masry, koji je zbog krvavog obračuna u veljači suspendiran na dvije godine.

"Stotine bijesnih navijača sukobilo se s policijom nakon što je donesena odluka o suspenziji", rekao je jedan svjedok Reutersu.

Najmanje je jedna osoba poginula i to 13-godišnji tinejdžer, koji je upucan u leđa, a preminuo je u bolnici. Još je 18 osoba ranjeno.

Vojska je u suradnji s policijom suzavcem i pucnjima u zrak pokušavala smiriti razjarenu masu koja je u egipatskom gradu Port Said protestirala zbog suspenzije kluba na dvije godine i zatvaranja stadiona na tri. Razlog je smrt 74 osobe u sukobima koji su se dogodili prvog dana veljače na spomenutom stadionu nakon prvog poraza sezone koji je kairski klub Al-Ahli 1. veljače pretrpio u utakmici s Al-Masrijem (1:3), u Port Saidu su se sukobili navijači tih dvaju klubova u kojima su 74 osobe izgubile život a stotine su ranjene.

Taj će sukob ostati zapamćen kao najveća nesreća u povijesti egipatskog nogometa. Vlada je smijenila upravu egipatskog nogometnog saveza i mjesne čelnike u Port Saidu.

Sukobi su počeli još u petak, a nastavili su se u subotu ujutro.(M.I./TS)


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati