Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nije mu lako

Legenda se žali: Svaki put kada kročim tamo osjećam se progonjenim!

U intervjuu za talijanski dnevni list Corriere dello Sport ponajbolji nogometaš svih vremena Diego Armando Maradona (51) požalio se na talijanske poreznike koji ga sprječavaju u povratku u voljeni mu Napulj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Boje Napolija Maradona je kao igrač branio između 1984. i 1991. godine i odveo ga do dva naslova u Seriji A, 1987. i 1990. godine. Ali napustio je Apeninski poluotok s velikim poreznim dugom, koji se danas procijenjuje na 37.2 milijuna eura.

To je ujedno razlog zašto aktualni trener Al-Wasla izbjegava posjete Italiji.

"Svaki put kada kročim u Italiju osjećam se progonjenim, kada god se vratim, užasno se osjećam. Dosta mi je talijanskih poreznika zbog kojih se osjećam kao lopov. Nikad nisam ništa ukrao Italiji ni Talijanima, sve što sam napravio je da sam im pružio užitak i zadovoljstvo na travnjaku", rekao je "mali zeleni".

Od ukupnog duga od 37.2 milijuna eura 13.7 milijuna otpada glavnicu, dok 23.5 otpada na kamate i kazne.

Maradona ipak sebe ne smatra krivcem, već žrtvom.

"U Italiji sam postao simbol za poreznu utaju, to je nepravda."

Tijekom prethodnih posjeta Italiji Maradoni je otuđena imovina, vrijedni satovi i naušnice, kao dio naplate nagomilanog duga, što je jako uzrujalo slavnog Argentinca.

"Znam da nisam jedina osoba u Italiji koja se osjeća progonjenom od strane poreznika, ali ne znam da li su drugima oduzeli sat sa zapešća ili naušnicu s uha."

Na upit bi li se vratio raditi u Italiju kao trener kada bi mu se dug nekim čudom izbrisao, Maradona je rekao:

"Sve dok se više ne bih osjećao kao lopov. Ne mogu poreći, volio bih trenirati talijansku momčad. A kada bi to bio Napoli, onda bi mi se ispunio san." (M.I./TS)

Nastavi čitati

Nastavi čitati