Tenis
SPORTOVI
Tenis
za naježit se...

VIDEO Sve je bilo spremno za oproštaj od tenisa, a sada je senzacija Australian Opena

Tenis je ispisao još jednu predivnu priču...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kineska tenisačica Zhang Shuai (27) nikada u svojoj profesionalnoj karijeri (osam godina) nije uspjela upisati pobjedu na Grand Slam turniru. U svega tjedan dana prvog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena, Kineskinja je upisala četiri vezane pobjede i izborila je nastup u četvrtfinalu. 'Sitnica' koja daje težinu ovoj vijesti je ta da je za Shuai ovo trebao biti oproštajni turnir...

"Kada sam izgubila u kvalifikacijama US Opena lani razmišljala sam o odustajanju. No rekla sam sama sebi da želim još jednu priliku na Grand Slamu. Želim još jedan nastup i želim da me roditelji vide", rekla je nakon pobjede u 2. kolu Kineskinja.

Shuai je u Australiju dovela oba roditelja po prvi puta u svojoj karijeri. Štoviše, otac ju nikada nije gledao uživo kako igra.

"Željela sam da me dođu pogledati možda po posljednji put. Željela sam da vide što radim posljednjih 20 godina. Jako sam sretna što me roditelji gledaju da pobjeđujem", rekla je u suzama Shuai.

Kineskinja je po dolasku u Australiju saznala ime suparnice u prvom kolu. Ždrijeb ju je smjestio na pretposljednje mjesto, odnosno donio joj je sraz protiv druge nositeljice - Simone Halep. Nakon svega 80 minuta tenisa Zhang je slavila sa 6:4, 6:3.

Bio je to samo početak Kineskinje. U 2. je kolu sa 6:3, 6:3 riješila pobjednicu Hobarta Alize Cornet, da bi u 3. bila bolja od Amerikanke Varvare Lepchenko sa 6:1, 6:3.

Danas je u posljednjem meču dana, na Rod Laver Areni, pobijedila još jednu Amerikanku Madison Keys s 3:6, 6:3, 6:3. Treba reći da je Keys imala problema s ozljedom, ali to ne treba umanjiti pobjedu trenutno 133. igračice svijeta.

"Ne želim stati. Želim nastaviti pobjeđivati", rekla je Shuai.

U četvrtfinalu Kineskinja će igrati protiv još jedne nepostavljene igračice u ždrijebu, Britanke Johanne Konte. Njih su se dvije sastale dosada dva puta i obje su igračice upisale po jednu pobjedu.

Može li Shuai ponoviti uspjeh sunarodnjakinje Na Li koja je 2014. godine otišla do kraja na Australian Openu? Kladionice misle da ne može jer je koeficijent na njezino slavlje 50!

Kineskinja trenutno živi svoju bajku, priču iz snova. Želimo joj da što dulje potraje...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider