Tenis
SPORTOVI
Tenis
Davis Cup

Yannick Noah: Čeka nas težak dvoboj, Čilić je jako opasan

Noah nikoga nije iznenadio svojim izborom, jer je u sastav uvrstio dvojicu najboljih francuskih tenisača s ATP ljestvice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Francuski Davis Cup izbornik Yannick Noah za polufinalni dvoboj s Hrvatskom u Zadru nominirao je Jo-Wilfrieda Tsongu, Gaela Monfilsa te najbolji svjetski par Nicolasa Mahuta i Pierre-Huguesa Herberta, a peti član reprezentacije bit će 22-godišnji Lucas Pouille koji se pobjedom nad Rafaelom Nadalom probio u četvrtfinale US Opena.

Noah nikoga nije iznenadio svojim izborom, jer je u sastav uvrstio dvojicu najboljih francuskih tenisača s ATP ljestvice, kako u pojedinačnoj konkurenciji, tako i u paru, a Lucas Pouille će biti njegov svojevrsni skriveni adut, kojeg je već iskušao u četvrtfinalnoj pobjedi protiv Češke.

"Lucas je velika nada francuskog tenisa. Izrazito je napredovao, ali još uvijek mora napraviti neki veliki rezultat. Još uvijek nije među 20 najboljih na svijetu. No, on će svojim prisustvom u momčadi druge tjerati da budu bolji", pojasnio je Noah uvrštanje mladog tenisača u ekspediciju koja će od 16. do 18. rujna u zadarskoj dvorani "Krešimir Ćosić" pokušati svladati Hrvatsku i probiti se u finale Davis Cupa.

"Imamo trojicu igrača u četvrtfinalu US Opena i po tome smo u dobroj poziciji. No, čeka nas jako težak dvoboj, protiv momčadi koja ima iskustva. Marin Čilić, njihov prvi igrač, jako je opasan, a uvjeti za igru će biti njemu prilagođeni", rekao je Noah na konferenciji za medije u New Yorku, gdje je objavio francuski sastav.

Francuzi ne skrivaju svoje ambicije.

"Mi želimo osvojiti Davis Cup, a da bismo to učinili moramo proći u finale", rekao je Noah koji je kao izbornik vodio reprezentaciju koja je 1996. osvojila osmi od devet francuskih trofeja.

Francuzi su posljednji put slavili 2001. godine, kad su pod izborničkim vodstvom Guya Forgeta svladali Australiju u Melbourneu (3-2). Nakon toga su još triput bili u prilici osvojiti najslavniji teniski momčadski trofej, ali su sva tri finala izgubili: 2002. u Parizu od Rusije (2-3), 2010. u Beogradu od Srbije (2-3) i 2014. u Lilleu od Švicarske.

Hrvatska je jedini naslov osvojila 2005. godine trijumfom protiv Slovačke (3-2) u finalu odigranom u Bratislavi. Nakon toga su hrvatski tenisači još samo jednom stigli do polufinala, 2009. godine, kad su u Poreču poraženi od Češke (1-4).

U drugom polufinalu branitelj naslova Velika Britanija u Glasgowu dočekuje Argentinu. Za Britance su nominirani braća Andy i Jamie Murray, Kyle Edmund i Daniel Evans, dok je argentinski izbornik Daniel Orsanic odabrao Juana Martina del Potra, Federica Delbonisa, Guida Pellu i Leonarda Mayera. Kao i dvoboj Hrvatske i Francuske u Zadru, i meč Britanaca i Argentinaca bit će odigran u dvorani na tvrdoj podlozi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider