Tenis
SPORTOVI
Tenis
amerikanka slavila

Mikica bila na pragu novog preokreta, ali na kraju nije uspjela

Lučić-Baroni je ponovno davala naznake da bi mogla do preokreta, ali se u trećem setu 'raspala'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni nije se uspjela probiti u polufinale WTA turnira u Acapulcu, gdje ju je u četvrtfinalu odigranom u noći s četvrtka na petak svladala Amerikanka Christina McHale sa 6-4, 6-7 (7), 6-2.

Bio je to njihov šesti međusobni dvoboj i četvrta pobjeda Amerikanke, trenutno 64. tenisačice na pojedinačnoj WTA ljestvici. Lučić-Baroni je odlično otvorila meč i povela 3-1, ali je uslijedio niz od šest gemova od kojih je osvojila samo jedan pa je prvi set otišao na stranu McHale.

U drugom setu vidjeli smo obrnuti scenarij. McHale je vodila 5-3, a u desetom gemu servirala za pobjedu, no do meč-lopte nije stigla. Set je odlučen u tie-breaku u kojem je Lučić-Baroni iskoristila svoju četvrtu set-loptu i izjednačila stanje u meču.

Odlučujući set je bio izjednačen do 2-2 i break-lopte za hrvatsku tenisačicu. Lučić-Baroni je ostala bez realizacije, a potom bez ijednog gema do kraja dvoboja, iako je u svakom bila ravnopravna suparnica i imala svoje prilike. McHale je nakon dva sata i 26 minuta borbe iskoristila svoju četvrtu meč-loptu i izborila mjesto u polufinalu u kojem ju čeka Slovakinja Dominika Cibulkova.

Amerikanka je protiv Lučić-Baroni imala čak 25 prilika za break, a iskoristila ih devet, dok je hrvatska tenisačica realizirala šest od deset prilika.

WTA Acapulco - četvrtfinale:

Dominika Cibulkova (Slk) - Johanna Larsson (Šve/6) 3-6, 6-2, 6-3

Christina McHale (SAD) - MIRJANA LUČIĆ-BARONI (HRV) 6-4, 6-7 (7), 6-2

Yanina Wickmayer (Bel/8) - Anastazija Pavljučenkova (Rus/3) 6-3, 7-6 (3)

Sloane Stephens (SAD/2) - Naomi Osaka (Jap) 6-3, 7-5

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider