Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čeka protivnika

Đoković uz puno muke preko 'Baby Federera' do finala Wimbledona

Srpski tenisač Novak Đoković plasirao se u treći finale Grand Slam turnira Wimbledon, nakon što je sa 6-4, 3-6, 7-6(2), 7-6(7) slavio protiv Bugarina Grigora Dimitrova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon malo više od tri sata igre Đoković je po četvrti put u svojoj karijeri slavio protiv Dimitrova, koji je imao sjajnu priliku da odvede meč u peti set. Naime, nakon što je propustio break-loptu kod vodstva 5-4 u trećem setu, Dimitrov je u tie-breaku imao 6-3, no Đoković je zaredao s četiri poena i osigurao vlastitu meč-loptu. Bugarin je prvu spasio, no nije i drugu na vlastitom servisu.

Đoković je, kao i u prethodnom meču protiv Marina Čilića, popustio u drugom setu nakon što je relativno glatko dobio prvi. Imao je prednost 3-2 s breakom, a onda je dozvolio Dimitrovu da s četiri uzastopna gema zaključi set i poravna.

U trećem je setu jedinu priliku za break izborio Dimitrov, ali je istu, u sedmom gemu seta, propustio realizirati, pa je isti otišao u tie-break. Đoković je s dva mini-breaka lagano riješio pripetavanje u svoju korist, a onda je napravio i rani break u četvrtom setu.

No borbeni Dimitrov se vratio, kvalitetno je držao prednost na svom servisu, te je čak imao i tri break-lopte prije spomenute set-lopte. No Đoković je ostao čvrst, odveo je set u tie-break i onda još jednom demonstrirao nevjerojatnu mentalnu snagu pravog sportaša.

Đoković će za svoj drugi naslov u Wimbledonu igrati protiv pobjednika susreta između sedmerostrukog pobjednika Rogera Federera i Kanađanina crnogorskih korijena Miloša Raonića. (TS) 

Wimbledon, polufinale, tenisači:

Đoković (1) – Dimitrov (11) 6-4, 3-6, 7-6(2), 7-6(7)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider