Tenis
SPORTOVI
Tenis
Slijede Federer - Monfils

Wawrinka i Tsonga otvaraju finale Davis Cupa

Jo-Wilfried Tsonga i Stanislas Wawrinka otvorit će u petak (14 sati) u Lilleu finalni Davis Cup dvoboj Francuske i Švicarske, odlučeno je ždrijebom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Tsonge i Wawrinke na motažnom zemljanom terenu u multifunkcionalnom stadionu Pierre Mauroy sučelit će se Gael Monfils i Roger Federer.

Nikakvih iznenađenja na ždrijebu nije bilo, s obzirom na to da su oba izbornika, francuski Arnaud Clement i švicarski Severin Lüthi, za pojedinačne dvoboje nominirali svoje najbolje rangirane igrače.

Za subotnju igru parova, kao i za nedjeljne pojedinačne dvoboje, oba izbornika mogu zamijeniti nominirane igrače u za to propisanom vremenskom roku, odnosno najkasnije sat vremena prije početka meča.

Francuzi će pred svojim navijačima pokušati osvojiti deseti naslov u povijesti, a prvi nakon 2001. kad su u finalu u Melbourneu svladali Australiju. Švicarci nikada nisu bili pobjednici Davis Cupa, a jedini put su za to imali priliku 1992. godine, kad su poraženi u finalu na gostovanju kod SAD-a.

Za sve švicarske tenisače, uključujući i Rogera Federera, ovo je debitantski nastup u finalu Davis Cupa, dok je kod Francuza Gael Monfils bio član reprezentacije koja je 2010. poražena od Srbije u finalu u beogradskoj Areni. Zanimljivo, tada je kao igrač u sastavu bio i današnji francuski izbornik Arnaud Clement.

RASPORED FINALA

Petak (14 h): Jo-Wilfried Tsonga - Stanislas Wawrinka, Gael Monfils - Roger Federer

Subota (15,30 h): Julien Benneteau/Richard Gasquet - Marco Chiudinelli/Michael Lammer

Nedjelja (13 h): Jo-Wilfried Tsonga - Roger Federer, Gael Monfils - Stanislas Wawrinka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider