Tenis
SPORTOVI
Tenis
I neće biti bolje

Vruće je... jako je vruće: Ruše se po terenu, tope se tenisice

U Melbourneu se igra prvi Grand Slam sezone, Australian Open, a najveći problem igračima stvaraju visoke temperature, koje su u jednom trenutku bile i 45 stupnjeva Celzijusa.

Nikada se u povijesti prvog Grand Slam turnira sezone nije dogodilo da čak osmorica igrača predaju meč u prvom kolu. To se dogodilo ovog utorka, nakon što je svoj susret protiv prvog igrača svijeta, Rafaela Nadala, predao Bernard Tomic zbog ozljede zadnje lože.

Prije njega, mečeve su zbog ozljeda, ili slabosti zbog previsokih temperatura, predavali: Alex Bogomolov, Andrej Golubjev, Tommy Haas, Robin Haase, John Isner, Radek Štepanek i Julian Reister.

Zbog vrućina na terenima su se rušili Radek Štepanek, Frank Dančević, Polona Hercog..., ali i dječaci i djevojčice koje skupljaju loptice.

Čilić velikim preokretom do 2. kola Australian Opena

Nevjerojatni Federer ispisao još jednu stranicu teniske povijesti

Dancevic je kolabirao u drugom setu i bio je oko minutu u nesvjestici. Uspio je nastaviti meč, ali je izgubio od Francuza Benoîta Pairea sa 6-7, 3-6, 4-6. Danas su mečeve na tropskoj vrućini u Melbourneu predali Robin Haase, John Isner, Julian Reister te Radek Stepanek.

"Čitav život igram mečeve od pet setova, a ovdje sam se onesvjestio od vrućine nakon jednog i pol seta. Ovo su nehumani uvjeti, to nije fer prema nikome, niti prema igračima, niti prema gledateljima. Mnogi se igrači žale, ali organizatore to nije briga, oni i dalje misle da je normalno igrati po toj vrućini, i tako će raditi sve dok netko ne umre na terenu", izjavio je Dancevic.

''Strašno je vruće i ponekad mi se čini kao da su mi tenisice zaljepljene za podlogu. Džon se počeo topiti, a kada sam ga pipnula mislila sam kako sam dotaknula vrući lonac, a na tenisicu'', rekla je srpska tenisačica Jelena Janković.

Koliko je pakleno u Melbourneu govori i podatak da je na meču između Azarenke i Larsson, koji je Bjeloruskinja dobila sa 7:6, 6:2, primjenjeno pravilo 'heat rule', odnosno između dva seta napravljena je pauza od čak deset minuta.

''Kakav je bio osjećaj igrati? Kao da me netko stavio u tavu za pečenje'', rekla je Azarenka.

Loša vijest za sve na Australian Openu je da temperatura neće padati do subote.( TS/VLM/Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX