Tenis
SPORTOVI
Tenis
Tomljanović protiv Stephens

Čilić velikim preokretom do 2. kola: 'Teški su uvjeti u Melbourneu'

Hrvatski tenisač Marin Čilić teškom je mukom i velikim preokretom izborio drugo kolo prvog Grand Slam turnira sezone – Australian Opena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon uvodna dva seta igre protiv Španjolca Marcela Granollersa Čilić je zaostajao 0-2 u setovima, a proigrao je u vjerojatno najboljem trenutku za rušenje morala španjolskog tenisača. U trećem je setu naš predstavnika teškom mukom zadržao servis za vodstvo 4-3, da bi odmah u idućem gemu oduzeo servis Granollersu iz prve break-prilike u meču! Na istu je Čilić čekao gotovo sat i pol!

Nakon što je poveo 5-3, te potom bez problema zaključio set svojim servisom, povratka za španjolskog tenisača nije bilo. U preostala dva seta Međugorac je radio breakove u ranoj fazi seta, te nije dozvolio Granollersu da vrati izgubljeno. Španjolac je imao priliku u četvrtom setu za break, no Čilić ju je lako spasio. U petom priliku nije dočekao.

''Početak je bio dosta oscilirajući, prva dva seta nisam odigrao dobro, imao sam dva loša servis gema, a Granollers je gotovo bez greške odigrao ta prva dva seta. Nakon toga sam uzeo malu pauzu i otišao na wc da se smirim, da si složim koncepciju igre u glavi. Kad sam se vratio bio sam puno opušteniji, znao sam koji mi je cilj na terenu i toga sam se držao. Servis me poslužio fenomenalno'', rekao je Čilić te dodao:

''Osjetio sam da je on fizički malo pao i to mi je dalo dodatna krila. I tako uz podršku navijača i tima u tom trećem setu uspio sam dobiti taj set i do kraja sam odigrao na vrhunskoj razini.''

''Kraj meča je bio odličan i s time sam veoma zadovoljan. Moram biti pažljiv za naredne mečeve, ali danas sam igrao protiv Granollersa koji mi dao priliku za povratak u meč. To će možda neće dogoditi protiv nekih boljih igrača, tako da moram biti pažljiv u tim početnim dijelovima meča, da zadržim svoj servis'', kaže Čilić.

Veliki problem tenisačima u Australiji stvara vrućina. Iznimka nije ni Marin.

''Istaknuo bih vrućinu, danas je bilo 41 stupanj. To je možda teško shvatiti za one koji nisu u Melbourneu, ali stvarno su bili teški uvjeti. Ja sam sretan što sam peti set odigrao kao prvi i s tim sa zadovoljan'', rekao je Čilić.

Čilić će u drugom kolu igrat protiv Francuza Gillesa Simona, koji je ostvario čudesan povratak na teren, nakon što je prije svega tri dana bio na štakama zbog ozljede noge. Simon je nakon četiri i pol sata tenisa savladao Daniela Brandsa sa 6-7(4), 6-4, 3-6, 6-3, 16-14!

Čilić i Simon su dosada igrali tri puta i svaki je put meč dobio francuski tenisač. Međutim, posljedni su put igrali 2008. godine u Kanadi.

Spomenimo i da će suparnica jedinoj preostaloj hrvatskoj predstavnici u pojedinačnoj konkurenciji, Ajli Tomljanović, biti Amerikanka Sloane Stephens, koja je sa 7-6(1), 6-3 bila bolja od Kazahstanke Jaroslave Švedove. (TS)

Australian Open, 1. kolo, tenisači:

Čilić – Granollers 4-6, 4-6, 6-3, 6-3, 6-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider