Tenis
SPORTOVI
Tenis
Cilj NE opravdava sredstvo

VIDEO Tenis je dotaknuo najniže grane 'fair-playa': Srami se Caroline

Jedan od najgorih načina nesportskog ponašanja (nedostatka 'fair playa') viđen je u četvrtak u susretu Viktorije Azarenke i Caroline Wozniacki...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bio je to susret četvrtfinala na WTA turniru u Dohi, koji je Azarenka u konačnici dobila rezultatom 6:3, 6:1. Meč je obilježila jedna kontroverzna situacija krajem prvog seta, kada je Wozniacki pokazala da će učiniti sve, pa i varati, da bi ostvarila pobjedu.

Pri vodstvo Azarenke 5:3 (30:30) Wozniacki je imala drugi servis. Njena loptica pogodila je vrh mrežice, odskočila još jednom i uz nju se skotrljala pored središnje crte koja odvaja dvije polovice. Loptica je očigledno pala u aut, no linijski sudac se nije oglasio.

Azarenka je, logično, pozvala 'hawk-eye', no i on je poput linijskog i glavnog suca dvoboja 'zaspao'. Nastala je velika rasprava na mreži, a nakon nekog vremena obje su igračice zatražile supervizora turnira.

Po njegovom dolasku Azarenka je, već na rubu živaca, upitala Wozniacki zar zaista nije vidjela da je loptica pala u aut, na što se ova samo nasmijala. Da stvar bude još gora, glavni je sudac odlučio da Wozniacki ponavlja drugi servis, nakon čega je Dankinja tražila da joj se da ponovno da prvi servis!?

Dakle, ne samo da nije imala ni malo sportskog duha, 'fair playa' i poštovanja prema svojoj suparnici, već je drsko tražila da joj se vrati prvi servis, jer je stanka zbog rasprave trajala predugo.

Na WTA i ATP Touru postoji pravilo da se igraču vraća prvi servis ukoliko je pauza između prvog i drugog prevelika, no u ovom slučaju je nevjerojatno da je Dankinja išla utjerivati pravdu nakon tako očite pogreške sudaca i što je bitnije - dvostruke pogreške.

Azarenka je izgubila taj ponovljeni poen, no nije i gem koji joj je ujedno donio i prvi set. U drugom je svojoj suparnici prepustila samo jedan gem, iako nije zaslužila nijedan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider