Tenis
SPORTOVI
Tenis
Čeka ga kralj Umaga

Veliki preokret u prvom setu: Dodig u drugom kolu Kuala Lumpura

Hrvatski tenisač Ivan Dodig pobijedio je Japanca Hirokija Moriyu sa 7:6 (6), 6:1 u 1. kolu ATP turnira u Kuala Lumpuru nakon 85 minuta igre.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovo je prva Dodigova pobjeda još od početka kolovoza i turnira Masters serije u Kanadi, gdje je stigao do 3. kola. Potom je nanizao tri poraza u 1. kolu, u Cincinnatiju (Gulbis), na US Openu (F. Lopez) i prošlog tjedna u Metzu (Sousa).

Za Dodigovu drugu pobjedu nad Moriyom (ATP - 160.) u njihovom drugom međusobnom dvoboju ključno je bilo osvajanje prvog seta. U njemu je Japanski tenisač dvaput servirao za set, kod 5:4 i 6:5, ali je oba puta ostao bez set-lopte. Dodig je u tie-breaku poveo 6:3, ali je realizirao tek četvrtu set-loptu. Nakon ovakvog raspleta prvog seta, Moriyin otpor u drugom setu je nestao.

Dodigov sljedeći suparnik u Kuala Lumpuru je Urugvajac Pablo Cuevas, iznenađujući pobjednik ovogodišnjeg izdanja umaškog Croatia Opena. Cuevas je u 1. kolu turnira u Kuala Lumpuru pobijedio Austrijanca Juergena Melzera sa 6:4, 7:6 (1). Dodig i Cuevas dosad su se sastali samo jednom, 2009. godine u Umagu, kad je Urugvajac bio bolji u dva seta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider