Tenis
SPORTOVI
Tenis
U dva seta

Vekić odlično krenula pa izgubila, Konjuh prošla u drugo kolo

Gotovo dva sata trajao je meč između Osječanke i Kineskinje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se plasirala u 2. kolo Grand Slam turnira Roland Garrosa nakon što je u ponedjeljak izgubila od 34. igračice svijeta Kineskinje Shuai Zhang sa 5:7, 4:6 poslije sat i 56 minuta igre.

Vekić je odlično krenula, imala je prednost od dva "breaka" i vodstvo 5:2. No, Kineskinja se vratila i poravnala je na 5:5. Kod 5:5 Vekić je propustila "break" loptu, a Shuai Zhang je to znalački iskoristila i sa još jednim oduzetim servisom dobila je prvi set sa 7:5 .

U drugom setu ponovno dobar start Donne Vekić, koja je napravila "break", ali u sljedećem gemu odmah gubi svoj servis. No, hrvatska tenisačica opet oduzima servis protivnici, ali ne uspijeva zadržati stečenu prednost, pa kineska igračica dolazi do poravnanja na 4:4. Nakon toga Shuai Zhang sa još jednim "breakom" uspijeva okončati meč u svoju korist.

Bio je to njihov četvrti međusobni susret, a Kineskinja je tri puta slavila.

"U trenucima kad sam imala tu prednost, Zhang je u oba seta počela igrati jako dobro, boriti se za svaku loptu, jednostavno nisam mogla završiti setove", rekla je Vekić.

"Sve u svemu, nisam jako razočarana, mislim da sam, unatoč porazu, odigrala solidan meč i da je nekoliko ključnih lopti otišlo na njenu stranu. Uostalom, ona ima i bolji renking, ipak je nositeljica u Parizu i nije da sam očekivala sigurnu pobjedu. U zadnje vrijeme igram iznad svojih očekivanja, rezultati su sve bolji, Prošla sam kvalifikacije Madrida i Rima, s tim da sam na ovom drugom turniru imala i manje probleme s ozljedom. Sve su to dobri znakovi za mjesece koje dolaze, jer poznato je da zemlja nije moja najdraža podloga," rekla je Vekić i dodala da se nada da će puno pokazati na travi, svojoj omiljenoj podlozi, te da će do kraja godine pokušati ući u najboljih 50 tenisačica svijeta.

Konjuh u petom meču do druge pobjede protiv Kovinić

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh plasirala se u 2. kolo Grand Slam turnira Roland Garrosa nakon što je u ponedjeljak svladala 107. igračicu svijeta Crnogorku Danku Kovinić sa 7:5, 7:6 (4) poslije sat i 54 minute igre.

Mlada Dubrovkinja, koja ima negativan omjer protiv Danke Kovinić, na početku meča nije uspijevala pronaći pravu igru, pa je crnogorska tenisačica prva stigla do prednosti oduzetog servisa i vodstva 5:2.

No, Ana Konjuh je nakon toga preuzela dominaciju i sa dva "breaka" dobila je početni set sa 7:5. U drugom setu, kod 1:1, Konjuh osvaja servis protivnice, a potom kod vodstva 5:4 servira za meč, ali Kovinić se spašava i izjednačuje na 5:5. Nakon toga set odlazi u tie-break koji je dobila hrvatska tenisačica.

Za Konjuh i Kovinić ovo je bio peti međusobni dvoboj, a Crnogorka je uspješnija s tri pobjede. Konjuh će drugom kolu igrati protiv Magde Linette koja je pobijedila Francuskinju Alize Lin sa 6-0, 7-5.

"Uvjeti na terenu bili su jako teški, velika vrućina, jako mi je drago što sam uspjela dobiti meč u dva seta. Da smo otišle u treći, moglo je biti svašta. Danka i ja dobro se poznamo, prijateljice smo, i protiv nje uvijek mi je teško. Inače, zdravlje je u redu, ozljeda trbušnog zida koja me je mučila u zadnje vrijeme je prošlost i potpuno spremna dočekujem nastavak turnira", izjavila je Konjuh.

"Naravno da je dobar rezultat u Parizu prioritet i daj Bože da budem što dulje na turniru. A ako se dogodi da ispadnem ranije, moj tim i ja odlučit ćemo gdje ćemo igrati sljedećeg tjedna", zagonetno će naša igračica.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider