Tenis
SPORTOVI
Tenis
Loša igra hrvatske nade

Vekić ispala u 1. kolu Wimbledona: Uzela samo 4 gema!

Donna Vekić, 16-godišnja hrvatska tenisačica i 64. s WTA ljestvice, vrlo brzo je napustila Wimbledon. U 1. kolu travnatog Grand Slam turnira Petra Četkovska iz Češke je slavila s uvjerljivih 6-3, 6-1...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je Četkovska tek 196. na svijetu takav renking nije realan. Četkovska je, primjerice, prije dvije godine u Wimbledonu igrala osminu finala, a pobijedila je, između ostalih Anu Ivanović i Agnieszku Radwansku.

Ozljeda je zaustavila ovu 28-godišnjakinju, pa je tako ove godine morala igrati i tri kola wimbledonskih kvalifikacija, no obavila ih je bez ikakvih problema. Pobijedila je Četkovska i Vekić bez ikakvih problema. Do polovice prvog seta je još bilo neizvjesno, no onda je Čehinja pobjegla do 6-3 u prvom setu, kao i čak 5-0 u drugom.

Kroz cijeli meč Vekić nije imala niti jednu break-loptu, dok je Četkovska iskoristila četiri od devet šansi.

Mlada hrvatska tenisačica je loše igrala nakon drugog servisa, dobila je samo 11 od 31 takvog poena. Meč je trajao tek jedan sat i sedam minuta. (TS) 

Wimbledon, 1. kolo tenisačica:

Četkovska - Vekić 6-3, 6-1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider