Tenis
SPORTOVI
Tenis
Peti put zaredom

Veić se još jednom razočarao: Želio sam igrati najbolji tenis, ali...

Hrvatski tenisač Antonio Veić petu je godinu zaredom nastup na PBZ Zagreb Indoorsu završio u 1. kolu nakon poraza od Britanca Jamesa Warda koji ga je svladao sa 6-2, 6-4 za 71 minutu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Četvrtfinale iz 2009. ostat će i nakon 10. izdanja zagrebačkog ATP turnira najbolji rezultat Antonija Veića u Domu sportova: "Ponavlja se ista priča iz godine u godinu. Razaočaran sam i tužan, igrao sam jako loše. Ne pamtim kad sam dobro igrao doma."

Nakon te 2009. imao je Veić i pehova, ozljeda, ali i ovaj poraz od 109. tenisača svijeta Jamesa Warda ide u kategoriju propuštenih prilika: "Sigurno imam dozu pritiska pred domaćom publikom. Želio sam opravdati pozivnicu. Želio bih najbolji tenis igrati doma, ali to se, nažalost, još nije dogodilo i zbog toga sam razočaran. Jako dobro treniram, dobro se osjećam. Nažalost, ovdje je uvijek loše."

Ward je poveo 6-2, 4-1, ali borbeni Veić nije odustao, vratio se do 4-4 i izborio break-loptu. Imao je lagani forhend za završetak poena, ali gurnuo je loptu ravno na Warda koji je odigrao dobar pasing i spriječio povratak hrvatskog tenisača u meč.

U dvoboju dvojice bivših pobjednika Mihail Južnij je s uvjerljivih 6-2, 6-1 nadigrao Sergija Stahovskija, iako je meč bio izjednačeniji nego što to rezultat pokazuje. Južnij će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja Ive Karlovića i Marcosa Baghdatisa. Na putu do naslova 2012. Ivo Karlović mu je baš u četvrtfinalu bio najteža prepreka. Pobijedio ga je tek u tie-breaku trećeg seta.

"Bilo je to prije tri godine i puno se toga promijenilo. No, s njim sam uvijek imao neizvjesne dvoboje. Uvijek su odlučivale nijanse", rekao je Južnij o mogućem srazu s prvim nositeljem u Domu sportova.

PBZ Zagreb Indoors, pojedinačno - 1. kolo:

James Ward (VB) - ANTONIO VEIĆ (HRV) 6-2, 6-4

Igor Sijsling (Niz) - Frank Dancevic (Kan) 6-4, 7-5

2. kolo:

Mihail Južnij (Rus/6) - Sergij Stahovskij (Ukr) 6-2, 6-1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider