Tenis
SPORTOVI
Tenis
Nema milosti na strogom Wimbledonu

VIDEO: Uvedene kazne za tenisačice koje glasno stenju!

Loša vijest za Šarapovu i Larcher De Brito. Wimbledon je uvijek bio sinonim za manire i stroga pravila. Jedno od najnovijih odnosi se na stenjanje i vrištanje tenisačica: one najglasnije bit će kažnjene.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trend koji je uvela Monika Seleš, a nastavila Marija Šarapova osim gledatelja osudila su neka velika imena poput Martine Navratilove i Michaela Sticha.

>> Glasnim stenjanjem iznervirala i publiku i suparnicu

>> VIDEO: 'Stenjanje tenisačica je odvratno, nimalo seksi!'

Ni nakon gotovo godinu dana izbivanja s velikih turnira Marija Šarapova nije izgubila na kvaliteti igre, još manje na još jednom njenom velikom adutu - vrištanju i stenjanju: neukrotivoj Mariji izmjeren je čak 101 decibel vrištanja. Rika lava pak iznosi 110, ali u Roland Garrosu pojavila se nova stenjačica u kvartu. Portugalka Larcher De Brito svojim je stenjanjem postavila neke nove gabarite. Tolike da su negodovali i publika i suparnica.

Situacija sa vrištanjem toliko je izmakla kontroli da će se u Wimbledonu kažnjavati - one temperamentije. Suci će ih upozoravati da se stišaju, ili slijede opomene pa kazneni poeni.

'Malo je to odmaklo kontroli, već neko duže vrijeme. Po meni se to trebalo i prije dogoditi. Mislim da WTA kao tour nije bio spreman sankcionirat igračice pa je to morao napravit Wimbledon sam,' kaže naša tenisačica Jelena Kostanić koja se u nekoliko navrata susrela sa decibelima Šarapove na terenu.

'Ona ako te lako dobiva onda ne vrišti. Čim je malo gušće ili ako gubi onda se to pojača.'

I da, i muški stenju. Rafa Nadal jedan je od njih. No, ako Rafinu riku usporedimo sa tenisačicama, on je tek mica maca u odnosu na lavice....

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider