Tenis
SPORTOVI
Tenis
Šteta! Drži se Ivo!

Vekić prošla prvo kolo US Opena, Karlović predao zbog ozljede leđa

Od prvog udarca u meču vidjelo se da 40-godišnji kralj asova ne može normalno servirati, zbog nedostatka gipkosti u donjem dijelu leđa, a bolovi su ga sprečavali i u normalnom kretanju po terenu

Ivo Karlović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ivo Karlović neće pamtiti po dobrom svoj 15. nastup u glavnom ždrijebu US Opena, jer nije mogao ni završiti meč 1. kola protiv Francesa Tiafoea, kojemu je zbog bolova u donjem dijelu leđa bio prisiljen predati meč pri vodstvu 21-godišnjeg Amerikanca 6-2, 6-3, 1-2.

Od prvog udarca u meču vidjelo se da 40-godišnji kralj asova ne može normalno servirati, zbog nedostatka gipkosti u donjem dijelu leđa, a bolovi su ga sprečavali i u normalnom kretanju po terenu. U takvom stanju Karlović se nije mogao ravnopravno nositi s gotovo upola mlađim tenisačem, 45. na ATP ljestvici, koji mu je dvaput oduzeo servis u prvom i još jednom u drugom setu.

Tijekom prvog seta Karlović je pozvao službenog liječnika i pokušao problem riješiti tabletama protiv bolova, ali njihovo djelovanje nije bilo djelotvorno. Karlović se borio koliko je mogao, na početku trećeg seta je čak došao i do jedine prilike za 'break' u meču, ali se Tiafoe izvukao servisom. Iako je poveo sa 2-1 u trećoj dionici meča, Karlović je shvatio da izlaganjem dodatnim naporima može samo pogoršati svoje stanje te je nakon 64 minute odlučio predati dvoboj.

Najstariji tenisač u ovogodišnjem ždrijebu US Opena je zbog istih problema prije tri tjedna bio prisiljen bez borbe predati dvoboj Španjolcu Felicianu Lopezu za ulazak u glavni turnir kanadskog Mastersa u Montrealu.

Vekić bez problema u drugo kolo

Hrvatska tenisačica Donna Vekić u utorak je u 1. kolu US Opena u New Yorku pobijedila Nizozemku Richel Hogenkamp sa 7-6, 6-3.

U drugom kolu Vekić će igrati protiv Estonke Kaie Kanepi koja je bila bolja od Njemice Tatjane Marije.

Donna Vekić nalazi se na 23. poziciji na najnovijoj WTA ljestvici objavljenoj u ponedjeljak, a njena sljedeća protivnica Kanepi je 82.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider