Tenis
SPORTOVI
Tenis
Trenutni omjer neriješen 20-20

Novi teniski El Clasico: 41. međusobni okršaj Đokovića i Federera!

Finalne parove na WTA i ATP teniskom turniru u Cincinnatiju čine Amerikanka Serena Williams i Rumunjka Simona Halep, te Srbin Novak Đoković i šesterostruki pobjednik tog turnira Švicarac Roger Federer u muškoj konkurenciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Serena Williams je nastup u finalu osigurala pobjedom nad Ukrajinkom Jelenom Svitolinom od 6-4, 6-3. I Rumunjka Halep je lako došla do finala svladavši u polufinalu Srpkinju Jelenu Janković sa 6-1, 6-2. Simona Halep će zahvaljujući pobjedi u polufinalu u ponedjeljak napredovati do drugog mjesta WTA ljestvice.

Serena Williams, braniteljica naslova u Cincinnatiju, ove sezone ima 47 pobjeda i dva poraza.

U muškoj konkurenciji, najbolji tenisač svijeta Novak Đoković je imao problema s ukrajinskim tenisačem Aleksandrom Dolgopolovom kojeg je pobijedio sa 4-6, 7-6 (5), 6-2. I Federer nije lako došao do pobjede. U polufinalu ga je namučio Škot Andy Murray protiv kojeg je slavio sa 6-4, 7-6(6). Ovo će biti 41. međusobni okršaj između srpskog tenisača i Švicarca, a omjer pobjeda i poraza je neriješen 20-20.

Đoković će u finalu pokušati doći do 25. naslova sa turnira serije ATP Masters 1000, a Cincinnati za njega ima posebno značenje jer je do sada četiri puta gubio u finalu. U slučaju pobjede, Đoković bi postao prvi tenisač koji je osvojio svih devet turnira iz te serije.

Ako pobijedi pak Federer, to će mu donijeti napredak na drugo mjesto ATP ljestvice.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider