Tenis
SPORTOVI
Tenis
Jubilarna deseta kruna

Tsonga osvojio Marseille, Berdych imao na pladnju pobjedu!

Francuski tenisač Jo-Wilfried Tsonga osvojio je ove nedjelje u Marseilleu jubilarnu desetu ATP krunu. U finalnom je meču, ogledu dvojice 27-godišnjaka, najbolji francuski tenisač pobijedio Čeha Tomaša Berdycha 3-6, 7-6(6), 6-4...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Berdych je imao na pladnju pobjedu u ovom meču i to zbog mnogo razloga. U prva dva seta Tsonga nije imao niti jednu break-loptu, a recimo da je u drugom setu osvojio samo četiri poena na suparnički servis. Unatoč tome dobio je tie-break te druge dionice, spasivši pritom meč-loptu, i to mu je otvorilo put prema pobjedi.

Isto tako, Berdych je bio milimetrima blizu meča kod 5-5 u drugom setu, ali tada nije iskoristio break-loptu, odnosno, mini meč-loptu.

Odmah na startu trećeg seta Berdychu je samo nakratko, prvi put u meču, pala koncentracija na servisu i Francuz je to odmah iskoristio za break, kojeg je čvrsto čuvao sve do kraja, te je elegantno odservirao za slavlje.

Tsonga je u meču imao 17 aseva, Berdych 11, a češkom tenisaču je na kraju jako malo značilo što je ukupno osvojio čak jedanaest poena više u meču (104-93). Berdych je ostao na osam osvojenih turnira u karijeri.

Inače, Tsonga je dobio tek drugi međusobni meč u karijeri protiv Čeha (2-4), te je prekinuo Berdychov niz od tri uspjeha u ovakvim ogledima. Ovaj finalni ogled trajao je dva sata i deset minuta. (TS)

ATP Marseille, finale:

Tsonga (3) - Berdych (1) 3-6, 7-6(6), 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider