Tenis
SPORTOVI
Tenis
Jedna već među osam

Tri hrvatske juniorke marširaju kroz parove na Roland Garrosu

Hrvatske tenisačice Ana Konjuh i Jana Fett izborile su četvrtfinale u igri parova na juniorskom Roland Garrosu, drugom Grand Slam turniru sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolja juniorka svijeta Konjuh slavila je u paru s Kanađankom Carol Zhao protiv talijansko-španjolske kombinacije Deborah Chiesa/Sara Sorribes Tormo sa 6:3, 4:6, 10:2. "Naša" kombinacija, koja je postavljena za treće nositelje turnira, će za prolazak u polufinale morati pobijediti rusko-bjelorusku kombinaciju Irina Sjamanovič/Alina Silič.

Ukoliko pobjede, u polufinalu bi ih mogla čekati druga preostala Hrvatica u igri parova – Jana Fett. Ona je zajedno s Turkinjom Ipek Soylu slavila protiv Ching-Wen Hsu i Erin Routliffe s glatkih 6:1, 6:2. Za ulazak u polufinale Fett i Soylu čeka težak zadatak protiv drugih nositeljica turnira – Čehinja Barbore Krejčikove i Katerine Siniakove.

Recimo da je Adrijana Lekaj već odradila svoje četvrtfinale parova s Ukrajinkom Viktorijom Luškovom, te da je poražena od Alice Matteucci iz Italije i Nine Stojanović iz Srbije sa 6:2, 7:6(6).

 

Roland Garros, juniorke, parovi:

osmina finala

Konjuh/Zhao – Chiesa/Sorribes Tormo 6-3, 4-6, 10-2

Fett/Soylu – Hsu/Routliffe 6-1, 6-2

 

četvrtfinale

Matteucci/Stojanović – Lekaj/Luškova 6-2, 7-6(6)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider