Tenis
SPORTOVI
Tenis
Sjajan preokret

Tomljanović spasila četiri meč-lopte pa izbacila 16. nositeljicu

Hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović izborila je 3. kolo WTA turnira u Charlestonu, koji se igra na zelenoj zemljanoj podlozi. Tomljanović je u 2. kolu bila bolja od Kineskinje Shuai Zhang, 16. nositeljice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon velike borbe, dva sata i 11 minuta igre i četiri spašene meč-lopte Tomljanović je u petom međusobnom susretu protiv Kineskinje upisala treću pobjedu, kojom je izborila treće kolo vrlo jakog WTA turnira u SAD-u.

Tomljanović je bila na konopcima u drugom setu pri zaostatku 4:6, 4:5 kada je Shuai Zhang izborila čak četiri meč-lopte, no naša je igračica odigrala maestralno do kraja tog gema, te je potom odvukla set u tie-break. Zagrepčanka se u istom pokazala hladnije glave, te je rezultatom 7:4 izborila odlučujući set, u kojem nikakve dileme oko pobjednice nije bilo.

Tomljanović je odjurila do vodstva 5:1, da bi Kineskinja vratila nadu u preokret s dva uzastopna gema, no naša je predstavnica ostala smirena pri drugom servisu za meč.

Tomljanović će za četvrtfinale igrati protiv srbijanske predstavnice, druge nositeljice turnira, Jelene Janković, koja je lakoćom izbacila Lauren Davis sa 6:0, 6:3.

WTA Charleston, 2. kolo:

Tomljanović – Zhang (16) 4:6, 7:6(4), 6:3

Janković (2) – Davis 6:0, 6:3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider