Tenis
SPORTOVI
Tenis
Samo je jedna dvojba

Tko je najbolji u 'zlatnim godinama svjetskog tenisa'? Evo što je rekao Agassi

Aktualni prvi reket svijeta Rafael Nadal veći je tenisač od Rogera Federera. Tako barem smatra legendarni Amerikanac Andre Agassi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čovjek koji je tijekom uspješne karijere osvojio sva četiri Grand Slam turnira uključio se u raspravo o tome tko je veći: Rafael Nadal ili Roger Federer. Njegov je izbor Španjolac jer smatra da se pokazao najboljim u zlatnim godinama svjetskog tenisa.

''Nadala bih stavio na prvo, a Federera na drugo mjesto. Federer je dominirao četiri godine, ali najveći su mu rivali bili Andy Roddick i Lleyton Hewitt. Nadal se, pak, morao boriti s Federerom, Novakom Đokovićem i Andyjem Murrayjem u zlatnim godinama tenisa. Napravio je što je napravio i nije još gotov'', istaknuo je Agassi za Straits Times.

Federer je osvojio rekordnih 17 Grand Slam naslova, četiri više od Nadala. Međutim, Španjolac na kontu ima i pojedinačno olimpijsko zlato, naslov u Davis Cupu, a protiv Federera vodi s čak 23-10 u međusobnom omjeru.

''Nadal je osvojio toliko Grand Slam naslova, a sve osim Australian Opena je osvojio najmanje dvaput. Fascinantno mi je to što je napravio, a sve je to postigao u Federerovo vrijeme'', zaključio je Agassi. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider