Tenis
SPORTOVI
Tenis
Davis Cup

Tipsarević i Đoković slomili Kanađane: Srbija i Češka u finalu!

Češka i Srbija igrat će u finalu Davis Cupa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Teniska reprezentacija Srbije bit će suparnik Češkoj u ovogodišnjem finalu Davis Cupa. U polufinalu igranom u beogradskoj Areni Srbi su nadigrali Kanadu s 3-2.

Nadali su se Kanađani, nakon što su u subotu poveli s 2-1, da bi mogli izboriti premijerni plasman u finale, ali Srbija je očekivano oba pojedinačna meča riješila u svoju korist i preokrenula rezultat. Najprije je prvi svjetski reket Novak Đoković svladao Milosa Raonica sa 7-6(1), 6-2, 6-2, a onda je u odlučujućem meču Janko Tipsarević nadigrao Vaseka Pospisila sa 7-6(3), 6-2, 7-6(6).

Srbija je 2010. bila pobjednik Davis Cupa, a ovo joj je drugi plasman u finale u kojem će imati prednost domaćeg terena budući da je lani u četvrtfinalu gostovala u Pragu. Đoković i društvo će tako svoju drugu ''salataru'' loviti od 15. do 17. studenog u Beogradu. Podsjetimo, branitelji naslova Česi su u polufinalu pobijedili Argentinu s 3-2. (TS) 

Davis Cup, polufinale:

Srbija - Kanada 3-2

Đoković - Raonic 7-6(1), 6-2, 6-2

Tipsarević - Pospisil 7-6(3), 6-2, 7-6(6) 

Češka - Argentina 3-2

Rosol - Zeballos 6-4, 6-7(6), 4-6

Vesely - Mayer 4-6, 4-6

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider