Tenis
SPORTOVI
Tenis
Tek mu je 21 godina

Strelovito napreduje prema broju 1: Zverev u finalu Madrida svladao Thiema

Mladi Nijemac stigao je do svoje treće titule na Masters turnirima.

Alexander Zverev (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Njemački tenisač Alexander Zverev pobjednik je ATP turnira iz serije Masters 1000 u Madridu, on je u finalu sa 6:4, 6:4 svladao Austrijanca Dominica Thiema.

Za Zvereva je ovo treći naslov na Masters 1000 turnirima, a drugi na zemljanoj podlozi. Lani je slavio u Rimu, a ove godine u Madridu. Usto ima i pobjedu iz Montreala prošle godine. Ukupno je mladi Nijemac osvojio već osam turnira u karijeri.

Thiem je ostao na devet turnirskih naslova, no niti jedan nije iz ove kategorije. Ovo mu je bio drugi nastup u finalu Madrida zaredom i drugi poraz, lani je izgubio od Španjolca Rafaela Nadala.

Ranije u nedjelju je hrvatski tenisač Nikola Mektić s Austrijancem Alexanderom Peyom osvojio naslov pobjednika u Madridu u konkurenciji parova nakon što su im legendarna američka braća blizanci Bob i Mike Bryan predali finalni dvoboj pri rezultatu 5:3 u korist Mektića i Peye. Za 29-godišnjeg Mektića je ovo četvrti osvojeni ATP naslov u karijeri, ali daleko najveći, dosada je osvajao Memphis i Budimpeštu s Brianom Bakerom prošle godine te Marrakech s Peyom ranije ove godine. Peyi je ovo 17. ATP naslov u karijeri, a treći iz serije Masters 1000, 2013. i 2014. je slavio u Kanadi s Brazilcem Brunom Soaresom.

FINALE:

Alexander Zverev (Njem/2) - Dominic Thiem (Aut/7) 6:4, 6:4

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider